Najnovije

BRZA REAKCIJA FSB-A! Na severu Kavkaza likvidirani militanti, koji su spremali terorističke napade (VIDEO)

Zbog sprovođenja protivterorističke operacije, do daljnjeg, u Kabardino-Balkarskoj Republici "na snazi će biti niz posebnih mera i privremenih ograničenja"

U gradu Naljčiku, administrativnom centru ruskog severnokavkaskog regiona Kabardino Balkarije, likvidirana su dva militanata, koji su planirali sabotaže i terorističke napade, saopštio je Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma (NAC).

"Kao rezultat antiterorističke operacije u predgrađu Naljčika u vezi sa utvrđivanjem lokacije naoružanih lica umešanih u terorističke aktivnosti, neutralisana su dva militanta", navodi se u saopštenju.

U tom gradu rano jutros je proglašen režim protivterorističke operacije, saopštio je regionalni operativni štab.

U saopštenju se navodi da se po odluci Federalne službe bezbednosti od 5.12 časova po lokalnom vremenu danas uvodi pravni režim protivterorističke operacije na ovom delu teritorije Kabardino-Balkarske Republike, prenose "RIA Novosti".

Precizira se da će zbog sprovođenja protivterorističke operacije, do daljnjeg, na navedenoj teritoriji "biti na snazi niz posebnih mera i privremenih ograničenja".

U jednoj od kuća u predgrađu Naljčika, ruske specijalne jedinice blokirale su teroriste kada su otvorili vatru na snage bezbednosti, kada su od njih tražili da se predaju, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet.

"Tokom sprovođenja operativne potrage u Kabardino-Balkarskoj Republici od strane organa bezbednosti, dobijene su informacije o tome gde se nalaze naoružana lica koja su učestvovala u terorističkim aktivnostima. Noćas su ih specijalne snage FSB blokirale na teritoriji baštenske zajednice 'Nasip' u gradskom okrugu Naljčik", navodi se u saopštenju.

ZELENSKI OKREĆE PLOČU: Rusiju ne treba isključiti iz učešća u razgovorima o „mirovnom planu“

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA