Najnovije

RUSI SPREMNI DA INTERVENIŠU NA BLISKOM ISTOKU? Čim se zatvori Ormuski moreuz, vojska kreće da podrži Iran

Niko u Sjedinjenim Državama, Evropi ili Aziji nema ekonomske, političke ili finansijske koristi od regionalnog rata na Bliskom istoku, kaže američki pukovnik u penziji Daglas Mekgregor.

- To bi sasvim sigurno zatvorilo Ormuski moreuz i potencijalno izazvalo direktnu rusku vojnu intervenciju kao podršku Iranu - napisao je on na Iksu.

Ranije je objavljeno da je grupa nezavisnih eksperata, koje je imenovao Savet UN za ljudska prava, saopštila u izveštaju da je Izrael, napadom na iranski konzulat u Damasku, prekršio međunarodno pravo.

Navodi se da je primećeno da Izrael nije pružio nikakvo pravno opravdanje za napad niti ga prijavio Savetu bezbednosti, kako to zahteva član 51 Povelje Ujedinjenih nacija.

Ukrajina ima narastajuće gubitke kao Hitler tokom poslednjih 9 meseci rata
- Ukrajinska armija svakim danom gubi sve više vojnika, što ukazuje da će se sukob u Ukrajini uskoro okončati - ocenjuje Mekgregor.

Bivši savetnik šefa Pentagona dodatno je pojasnio:

- Oni sada svakog dana gube više vojnika nego bilo kada u prošlosti. Ne treba se čuditi što se raspadaju. Oni se urušavaju i padaju sve niže. Ovo podseća na gubitke Nemačke tokom poslednjih devet meseci Drugog svetskog rata. Tada su Hitlerovi gubici bili mnogo veći nego u celom prethodnom periodu. To se redovno dešava na kraju sukoba. Evo i sada u Ukrajini. NJene Oružane snage već su izgubile više od 500 hiljada ljudi, a taj broj nastavlja da rastem.

RASPAD UKRAJINE! Rusi uzimaju ceo istočni deo: U SAD otkriveno šta...

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA