Najnovije

Brutalna odmazda Rusa za napad na rafinerije! Ovo još nije viđeno: Žestoki udari na ukrajinske energetske objekte

Oružane snage Rusije za poslednjih nedelju dana izvele su 39 udara na ukrajinske energetske i vojne objekte u znak osvete za pokušaje kijevskog režima da uništi ruske naftne, gasne i druge energetske objekte.

Od 31. marta do 5. aprila, ruske oružane snage izvele su 39 masivnih udara visoko preciznim oružjem dugog dometa kopnenog i vazdušnog baziranja, kao i bespilotnim letelicama na objekte ukrajinske energetske industrije, kao i na preduzeća vojnoindustrijskog kompleksa, sisteme protivvazdušne odbrane, arsenale oružja, skladišta goriva, privremena mesta razmeštanja ukrajinskih jedinica i stranih plaćenika.

To je urađeno kao  odgovor na pokušaje kijevskog režima da nanese štetu naftnoj i gasnoj industriji i ostalilm energetskim objektima u Rusiji - navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

KONAČNO DOŠLO U RUSKE RUKE! Osvojen novi deo teritorije

Kako je dodato, svi zadaci su postignuti i svi ciljani objekti su pogodeni.

Ruske oružane snage su u navedenom periodu odbile 15 kontranapada ukrajinske vojske u oblasti Donjecka i preuzele kontrolu nad selom Vođane u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) u oblasti Avdejevke.

Ukrajina je izgubila više od 2.110 vojnika, šest tenkova, 11 borbenih oklopnih vozila, 89 vozila i 40 artiljerijskih oruđa u oblasti Donjecka. Neprijatelj je, takođe, izgubio više od 1.695 vojnika u oblasti Avdejevke, više od 760 vojnika u pravcu Južnog Donjecka, do 270 vojnika u Kupjanskoj oblasti i više od 240 vojnika u oblasti Herson - saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

RUSI IZNENADILI UKRAJINSKU ARMIJU! Upali na važno uporište i stavili ga pod kontrolu

Izvor: Informer.rs


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA