Најновије

БиХ добила поруку од Курца: Нећете ући у ЕУ ако мењате границе!

БЕЧ - Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц поздравио је данас миран и уредан ток избора у БиХ и изразио наду да ће доћи до што скоријег формирања нове владе, која би на пролећ изашла у сусрет израженој жељи грађана те земље за промене и превазилажење застоја у реформама.
Себастијан Курц послао поруку БиХ (фото: Билд)

Себастијан Курц послао поруку БиХ (фото: Билд)

Курц је нагласио да та земља може приступити ЕУ само у садашсњим границама. "Приближавање ЕУ је могуће само онда ако влада буде делотворно на томе радила. Предуго се у Босни и Херцеговини радило само о личним интересима, а мање о добробити државе", истакао је он у саопштењу. Аустрија је, према речима министра, и даље спремна да Босну и Херцеговину подржи на путу у ЕУ, али то је могуће, како је подвукао, само када земља буде обавила своје задатке.
Прочитајте још:ДОДИК: Све је готово, ја сам председник!Хрвати отварају банку ракије!
"Уверен сам да су политичари схватили поруку протеста од пролећа и да ће сарађивати. Довођење у питање заједничке државе Босне и Херцеговине није основа за даљи процес ЕУ. Будућа чланица ЕУ Босна и Херцеговина може бити прихваћена у заједницу само у актуелним границама", поручио је Курц. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА