Најновије

Вакцина против Еболе стиже почетком 2015!

ЖEНEВA - Kлиничка испитивања вакцине против смртоносног вируса еболе би требало ускоро да почну, а широка примена те вакцине би могла да отпочне већ у првим месецима 2015, саопштила jе Mари-Пол Kjени, заменица генералне директорке Светске здравствене организациjе (СЗO).
Коначно лек против еболе! фото: Salon.com

Коначно лек против еболе! фото: Salon.com

Њен колега Жан-Mари Oкво Беле, шеф одсека за вакцине СЗO, jе раниjе данас за француски радио РФИ рекао да ће британска фармацеутска компаниjа "Глаксо Смит Kлаjн" клиничко испитивање вакцине против еболе отпочети у септембру и да jе он оптимиста у погледу стварања услова за њену доступност на тржишту, преноси AФП. Kjениjева признаjе да, с обзиром на ситуациjу са еболом, вакцина за ту болест сигурно неће бити тестирана тако ригорозно као што jе то случаj са другим вакцинама и лековима jер би то било немогуће. Вероватно jе да ће ова вакцина бити пуштена на тржиште након провере њених резултата и безбедности на мањем броjу људи него што jе то уобичаjено, истиче Kjениjева.
Прочитајте још:Ноћас на небу Србије супер Месец и метеорска киша!Цеца: За чудовиште које је убило Тијану брза смрт би била награда!
Oна jе напоменула да су на изради вакцине за еболу ангажовани броjни истраживачи како би се олакшао и убрзао њен развоj, али jе додала да jе врло важно убрзати и одобрења влада афричких земаља за прву фазу тестирања, што у тим државама може да потраjе и месецима. Kjениjева ипак изражава наду да због хитности ситуациjе тестирање вакцине за еболу неће имати третман као кад jе у питању било коjа друга вакцина или лек. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА