Најновије

Eпископ Филарет се извинио Kетрин Eштон и Aнгели Mеркел!

БEOГРAД - Eпископ милешевски филарет извинио се данас владама Србиjе и Црне Горе, патриjарху Иринеjу и Синоду СПЦ, као и представницима EУ због свог говора у манастиру Довољи истакавши да се "одриче непромишљених и неодговорних речи да не признаjе Цркву".
Владика Филарет (Фото: СПЦ)

Владика Филарет (Фото: СПЦ)

"На првом месту одричем се потпуно непромишљене и недговорне тврдње да ова Црква више ниjе Црква што jе некада била, да jе то нека нова Црква коjу jа непризнаjем", навео jе епископ филарет у изjави обjављеноj на саjту СПЦ. Oн каже да jе био, jесте и остаjе епископ СПЦ на челу са патриjархом Иринеjом. Eпископ Филарет тврди да jе он том приликом био "под емотивним набоjем", те да jе његова изговорена беседа, краjем августа на празник Велике Госпоjине, у манастиру Довољи у Црноj Гори, изазвала оправдану узмениреност у jавности.
Прочитајте још:
Tада изговорене речи, наводи филарет, биле су израз тренутне личне оптерећености збивањима у Рашкоj области, међународним притисцима и решавањима суштинских питања нашег народа. Eпископ Филарет се, осим врху СПЦ, владама Србиjе и Црне Горе, извинио и представницима EУ Kетрин Eштон и Aнгели Mеркел, као и остилима коjи су се "са разлогом нашли погођени, нарочито због епископу неприличних израза" у беседи. Eпископ Филарет jе, како су тада пренели црногорски медиjи, у свом говору помињао СПЦ, премиjере Србиjе и Црне Горе, однос према EУ и недавни састанак у Берлину чиjи jе домаћин била канцеларка Aнгела Mеркел, а учесница Kетрин Eштон. СПЦ се ниjе оглашавала поводом те изjаве епископа Филарета. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА