Најновије

Боко Харам поново отима децу

КАМЕРУН - Наоружани нападачи, за које се сумња да су припадници исламистичке групе Боко Харам из Нигерије, киднаповали су данас у селима на северу Камеруна око 80 људи, међу којима има 50 деце, саопштили су званичници.
Боко Харам (Фото: arabi21.com)

Боко Харам (Фото: arabi21.com)

Како се наводи, у нападима на села убијене су три особе. Истакнути војни званичник са севера Камеруна саопштио је да се на мети напада нашло село Мабас. Отето је 30 одраслих особа, већином сточара, и око 50 деце, узраста између 10 и 15 година, пренела је агенција Ројтерс. Припадници Боко Харама су у априлу из једног места близу Гумбурија отели више од 200 девојчица, а нигеријске власти и војска су на удару критика због неуспеха да се оне спасу. Бруталне акције, масакри, напади бомбаша самоубица и отмице Боко Харама однели су животе најмање 13.000 људи. Суседне земље - Камерон, Чад и Нигер затражили су јачу акцију против радикалних исламиста, а Чад је међу првима упутио војску у Нигерију како би властима те земље помогао да поврате контролу.
Прочитајте још:СТВАРА СЕ ЈОШ ЈЕДНА ИСЛАМСКА ДРЖАВА: Боко Харам већ држи територију величине ХрватскеНигерија тражи помоћ против Боко харамаНИГЕРИЈА: Боко Харам отео 30 девојчица
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА