Најновије

Соња Бисерко: Цела српска историја је велика лаж!

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора Србије, изјавила је за часопис "Вијенац", који издаје Матица хрватска, да је цела српска историја "једна велика лаж".
Соња Бисерко (Фото: Медија центар Београд)

Соња Бисерко (Фото: Медија центар Београд)

- Србија нема правог приступа делу историје који се односи на Отоманску империју. Из непознавања чињеница створен је мит о Косову, о српском херојству и небеском царству. Цела српска историја једна је велика лаж - без пардона је рекла Соња Бисерко у опсежном интервјуу за тај часопис. Она је још једном поновила да су се Срби спремали за рат против Хрвата још од Титове смрти. - Иначе, Правни факултет у Београду био је један од стубова великосрпског пројекта, ту су дефинисани сви Милошевићеви политички подухвати, одатле се почело говорити о праву Срба на побуну, негирале су се постојеће југословенске републике, њихови аргументи коришћени су у текстовима објављиванима у "Књижевној речи" и бројним публикацијама, новинама и књигама. И Меморандум САНУ-а један је од тих докумената. Сви су они тврдили да треба реорганизовати Југославију, с тим да би Срби узели и заокружили своју етничку територију - нагласила је Соња Бисерко. Она се осврнула и на говор министра Александра Вулина у Јадовну означивши га као "Вучићев мегафон". - Може ли Србија очекивати нормализацију односа с Хрватском ако Готовину проглашава усташом, Степинца усташким викаром и сваку хрватску државу НДХ-ом? То значи да је сваки Хрват усташа - закључила је Соња Бисерко.
Прочитајте још:Одбацили захтев јер је – на ћирилици!АЗИЛАНТИ ИМ ПОСТАЛИ ПРЕСКУПИ: Немачка би да Србији поново уведе визе?Шешељ: Нема интрига иза кадровских промена у СРС-у, то је медијска подметачина
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА