Најновије

КОЛИНДА ТЕЛЕФОНОМ РАЗГОВАРАЛА СА ПУТИНОМ: Шта му је предложила?

Председници Путин и Грабар-Китаровић разговарали су телефоном. Хрватска челница честитала је Путину победу на председничким изборима и потврдила позив Путину да посети Хрватску у термину прихватљивом за обе стране.

Колинда и Путин (Фото: Јутјуб)

Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном с хрватском председницом Колиндом Грабар-Китаровић, која му је још једном честитала на победи на председничким изборима и потврдила позив да посети Хрватску, саопштила је данас преш служба Кремља. Грабар Китаровић је, иначе, како су раније пренели хрватски медији, била прва председница једне европске земље, која је Путину честитала избор за председника. "Председници Путин и Грабар-Китаровић разговарали су телефоном. Хрватска челница честитала је Путину победу на председничким изборима и потврдила позив Путину да посети Хрватску у термину прихватљивом за обе стране", каже се у саопштењу Кремља. Наводи се да су лидеру двеју држава такође размијенили мишљења о разним аспектима билатералне сарадње, узимајући у обзир резултате посета хрватске председнице Русији у октобру прошле године, посебно интензивирање трговинских и привредних односа. "Разговарало се и о неким питањима на међународном плану, укључујући стање на Балкану", каже се у сопштењу Кремља. Загребачки Вечерњи лист подсећа да је председница Грабар-Китаровић у посети Русији била у октобру прошле године, што је уједно била прва званична посета једног хрватског председника тој земљи од 2009. године, а кључни циљ је био нови замах односима који су годинама били запуштени.
Посета се одржао у години када је обележена 25. годишњица дипломатских односа између Руске Федерације и Хрватске. Након састанка с Грабар-Китаровић, Путин је истакао да је Хрватска важан партнер Русије у Европи и на Балкану, а председница је рекла да РХ, као одговорна чланица ЕУ-а и НАТО-а, али и земља која уважава међународни значај Русије, жели дати нови замах билатералним односима на темељима једнакоправности и међусобног уважавања. Шта је изгубљено током Вучићевог боравка у Њујорку, сазнајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Од усташтва до српских чоколада: Апсурди у европској Хрватској
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА