Најновије

ПРОХУЈАЛО СА ВИХОРОМ: Уз песму и сузе испраћен последњи воз Београд-Бар са Главне железничке станице (ВИДЕО)

Железнички саобраћај у Главној железничкој станици Београд од 1. јула биће потпуно обустављен, као и на прузи Београд Главна станица-Панчево, саопштила је компанија "Инфраструктура железнице Србије".

Одлазак воза (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, то значи да се од 1. јула укида железничко службено место Београд Главна станица и у потпуности обуставља железнички саобраћај на подручју Савског амфитеатра.

У складу са тим, железничке компаније "Србија Воз" и "Инфраструктура" увешће нову организацију путничког железничког саобраћаја у београдском чвору.

Према тој организацији, међународни возови за превоз путника, који су планирани да саобраћају између Београда и Бара, од данас ће полазити из железничке станице Топчидер ка Црној Гори и из Бара долазити у железничку станицу Топчидер.

Међународни воз на релацији Суботица – Бар – Суботица, који креће од 19. јуна, саобраћаће из железничке станице Суботица у 16.45 сати преко Београд Центра (Прокоп) и обратно.

Осим возова између Србије и Црне Горе, од 1. јула сви међународни возови саобраћаће до железничке станице Београд Центар, која ће бити и полазна станица тих возова у супротном смеру.

Реч је о два воза из Будимпеште, као и по једном возу из Беча, Љубљане, Цириха, Солуна и Софије до Београда и из главног града Србије за Мађарску, Аустрију, Словенију, Швајцарску, Грчку и Бугарску.

За возове у унутрашњем путничком железничком саобраћају, који су до сада саобраћали преко Главне железничке станице Београд, од 1. јула 2018. године полазна и долазна станица биће Београд Центар (Прокоп), пише у саопштењу.

Последњи воз Београд-Бар синоћ је испраћен са Главне железничке станице уз звуке песме “А сад адио”. Сведоци говоре да су поједини радници са железнице плакали док је воз полазио.

Да ли је Вучић или ДС више издао Косово сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда/Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Џон Боснић о потреби народа да устане у одбрану Космета.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА