Najnovije

PROHUJALO SA VIHOROM: Uz pesmu i suze ispraćen poslednji voz Beograd-Bar sa Glavne železničke stanice (VIDEO)

Železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd od 1. jula biće potpuno obustavljen, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica-Pančevo, saopštila je kompanija "Infrastruktura železnice Srbije".

Odlazak voza (Foto: Jutjub)

Kako se navodi, to znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto Beograd Glavna stanica i u potpunosti obustavlja železnički saobraćaj na području Savskog amfiteatra.

U skladu sa tim, železničke kompanije "Srbija Voz" i "Infrastruktura" uvešće novu organizaciju putničkog železničkog saobraćaja u beogradskom čvoru.

Prema toj organizaciji, međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od danas će polaziti iz železničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u železničku stanicu Topčider.

Međunarodni voz na relaciji Subotica – Bar – Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraćaće iz železničke stanice Subotica u 16.45 sati preko Beograd Centra (Prokop) i obratno.

Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do železničke stanice Beograd Centar, koja će biti i polazna stanica tih vozova u suprotnom smeru.

Reč je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jednom vozu iz Beča, LJubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju, Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku.

Za vozove u unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne železničke stanice Beograd, od 1. jula 2018. godine polazna i dolazna stanica biće Beograd Centar (Prokop), piše u saopštenju.

Poslednji voz Beograd-Bar sinoć je ispraćen sa Glavne železničke stanice uz zvuke pesme “A sad adio”. Svedoci govore da su pojedini radnici sa železnice plakali dok je voz polazio.

Da li je Vučić ili DS više izdao Kosovo saznajte OVDE.

Izvor: Pravda/Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

DŽon Bosnić o potrebi naroda da ustane u odbranu Kosmeta.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA