Најновије

СТОЛТЕНБЕРГ ПРИЗНАО: Постоје разлике унутар НАТО!

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг данас је у Лондону, после разговора са америчким председником Доналдом Трампом, изјавио да постоје разлике унутар алијансе, пошто је чини 29 различитих земаља, али да је свака чланица свесна да су заједно јаче.

Јенс Столтенберг (Фото: Јутјуб)

Постоје разлике између Европе и САД, било их је и раније, али снага НАТО је да смо, упркос томе, у стању да се заједнички бранимо, рекао је Столтенберг.

Он је изнео податак да су Канада и европске чланице алијансе од 2016. године повећале своје одбрамбене буџете за 130 милијарди долара и да ће та сума до 2024. достићи 400 милијарди.

Према речима Столтенберга, НАТО је најмоћнији савез у историји, јер је био у стању да се мења, као што се свет мењао. Управо то радимо и сада, констатовао је Столтенберг.

Он је изјавио да је Русија највећи сусед алијансе, са којим НАТО жели дијалог. Треба да избегнемо трку у наоружању и нови Хладни рат. Русија је прекршила споразум о ракетама средњег домета, али је алијанса успела да брзо реагује на адекватан начин, рекао је Столтенберг.

Амерички председник Доналд Трамп оценио је данас да су коментари француског председника Емануела Макрона о "можданој смрти" НАТО "веома увредљиви" за осталих 28 чланица Алијансе.  Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА