Најновије

СВИ ЖЕЛЕ ДА ИМ ОНА ЧУВА НЕБО! У Венецуели примећени руски ПВО системи „Печора-2М“ (ФОТО)

На војној вежби у Венецуели виђени су самоходни ракетни системи С-125М „Печора-2М“ са којима је опремљена њена армија. Иако је направљен на бази ракетног система С-125 „Нева“ који је још 60-их година прошлог века ушао у наоружање, „Печора-2М“ и даље представља убојито средство које непријатељу може нанети осетне губитке. Њене могућности су пре две године потврђене и у Сирији.

Печора-2М (Фото: РИА)

Венецуела има можда и најмоћнију ПВО у целој Латинској Америци,. Поред система 9K317 „Бук-М2“ ту се још налази и модернизована „Печора-2М“ и наравно С-300ВМ „Антеј-2500“ који је главни систем за одвраћање од евентуалне спољне агресије на ову земљу. Копнене јединице ПВО су наоружане великим бројем модернизованих ПВО оруђа ЗУ-23-2М, као и лаким преносим ракетним лансерима „Игла-С“.

Самоходни ракетни систем „Печора-2М“ се успешно опробао и у Сирији, где је имао добар успех у борби против савремених крстарећих ракета. Тако је у априлу 2018.године приликом великог напада САД и њених савезника укупно лансирано 13 ракета из систем „Печора-2М“, од чега је 5 ракета уништило захваћене циљеве остваривши проценат успешности од 38,46%.

Претпоставка је да сиријска војска располаже са 12 оперативних система „Печора-2М“, који су уз помоћ руских стручњака добила значајан пакет модернизације. Том приликом су примењене савремене рачунарске технологије, које су омогућиле ефикасну примену овог система.

Што се тиче ПВО Венецуеле, она је овај систем набавила из Русије 2012/2013.године. Руска Федерација је овој земљи одобрила кредит у износу од 2,2 милијарде америчких долара, од чега је добар део намењен опремању венецуеланске војске. Уз ове ракете је ишла и испорука савремених самоходних хаубица Мста-С.

Као резултат модернизације овог система добила се могућност пресретања/обарања разоноврсних летећих објеката као што су крстареће ракете, беспилотне летелице, авиони различите намене који поседују технолоију смањене радарске уочљивости. Хоризонтална даљина пресретања ових циљева достиже 32000 метара, а висина се креће у распону 0.020-20000 метара. Том приликом ваздушни објекти могу да лете брзином од 1000 м/секунди.

Цео систем је мобилан јер се поставља на шасију камиона М3КТ-8021 који има погон 6х6. Лансирно возило са ракетама може на квалитетном путу да оствари брзину од 60 км/час.

Полиција еврпских земаља стиже на грчко-турску границу уз српске ратне песме! Више о томе ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА