Најновије

Балша Божовић: Власт је ванредно стање искористила зарад апсолутне моћи! Владало се уредбама и указима!

Народни посланик Демократске странке Балша Божовић изјавио је да је ванредно стање власт искористила "зарад апсолутне моћи" и да се ситуација искоришћена да би се "владало уредбама и указима, и да би се законодавна грана власти избрисала".

Балша Божовић (Фото: Јутјуб)

Он је навео да су се националне фреквенције лоше користиле током пандемије коронавирусом, јер нису едуковале грађане како и на који начин треба да се понашају током ванредног стања.

"Ствар да се ту радило мимо парламента говори о чињеници да нису били спремни, као што тврде да јесу, за пандемију коронавируса. Парламент је могао да се одржи на неком другом месту, безбеднијем, и не би било први пут у свету да се седница помера са једног места на друго које је безбедније. Имате парламенте чак и у региону који функционишу током пандемије, али уредно контролишу извршну власт. Мислим да је ово искоришћено да би се на неки начин владало уредбама и указима, и да би се уопште законодавна грана власти избрисала", навео је Божовић.

Додаје да има бојазан да ћемо ову пандемију да победимо, али да ће умрети парламент, што би било погубно за будуће генерације у Србији.

Према његовим речима, да би Демократска странка остала у контакту са грађанима које представља, направљен је "онлајн посланички клуб".

"Ми смо направили онлајн канцеларију и то је једини контакт који грађани имају са парламентом. Грађани су уплашени и збуњени, и ми мислимо да се нису добро користиле националне фреквенције да би се едуковали грађани како и на који начин треба да се понашају током пандемије. Питања која нам постављају су уобичајена, да ли требају да се носе маске, због чега лете авиони и да ли је то неопходно јер уносе додатну панику, зашто је неко послао СМС мало пре поноћи где је ширио панику са потписом Ковид 19", открива Божовић.

Он наглашава да сва та питања која су постављена говоре да су националне фреквенције и свакодневне конференције за медије више коришћене за промоцију владајуће странке, док са друге стране нису довољно коришћене да би се грађани смирили и имали сигурност у то што струка и власт раде.

Говорећи о будућем учешћу у раду Скупштине Србије, истакао је да је његово мишљење да бојкот парламента није дао одређене резултате, а када је у питању ванредно стање мисли да је "преко потребно да се покаже да су посланици ту због грађана".

"Нећемо дозволити да се њихов новац троши, а да они не знају ни како, ни на које тендере, желимо да покажемо да смо ту и да им олакшамо боравак код куће. Мислим да је веома важно да Скупштина Србије не изгуби контролну функцију када је у питању ванредно стање, које очигледно власт користи зарад апсолутне моћи", нагласио је Божовић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Јово Бакић поручио грађанима Србије.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА