Најновије

НОВИ ТАЛАС ВИРУСА МОГУЋ ВЕЋ У АВГУСТУ: Белгијски научници упозоравају да би могао да уследи и трећи талас короне!

Белгијски Федедерални центар за јавно здравље упозорава да постоје сценарији који предвиђају поновно распламсавање новог корна вируса.

Коронавирус у Италији (Фото: Јутјуб)

Упозорва се да би други талас могао да уследи већ у августу, али и да би могао да буде праћен и трећим таласом заразе КОВИД19.

"Могуће је да ће број заражених као и број хоспитализованих ускорпо поново почети да расте уколико се пребрзо и немарно укину мере рестрикција или уколико се не будемо придржавали правила", каже водећи белгијски епидемиолог Стивен Ван Гухт. 

Он наводи да је могућ повратак вируса већ у августу, али и да је могуће да се то догоди на јесен или у зиму због погоршања временских прилика.

Белгији експерти упозоравају да није искључено и увођење другог круга "закључавања" земље на зиму у циљу самења ширења инфрекције.

"Све зависи од тога колико ћемо успети да прилагодимо наше понашање новонасталој ситуацији и колико ће бити успешна стратегија праћења контаката", закључују у белгијском Центру за јавно здравље.

Медицински истраживач Бинг Лиу (37), који је наводно био "на прагу веома значајног" открића у вези с коронавирусом, нађен је мртав прошлог викенда у Пенсилванији.  Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА