Najnovije

NOVI TALAS VIRUSA MOGUĆ VEĆ U AVGUSTU: Belgijski naučnici upozoravaju da bi mogao da usledi i treći talas korone!

Belgijski Fedederalni centar za javno zdravlje upozorava da postoje scenariji koji predviđaju ponovno rasplamsavanje novog korna virusa.

Koronavirus u Italiji (Foto: Jutjub)

Upozorva se da bi drugi talas mogao da usledi već u avgustu, ali i da bi mogao da bude praćen i trećim talasom zaraze KOVID19.

"Moguće je da će broj zaraženih kao i broj hospitalizovanih uskorpo ponovo početi da raste ukoliko se prebrzo i nemarno ukinu mere restrikcija ili ukoliko se ne budemo pridržavali pravila", kaže vodeći belgijski epidemiolog Stiven Van Guht. 

On navodi da je moguć povratak virusa već u avgustu, ali i da je moguće da se to dogodi na jesen ili u zimu zbog pogoršanja vremenskih prilika.

Belgiji eksperti upozoravaju da nije isključeno i uvođenje drugog kruga "zaključavanja" zemlje na zimu u cilju samenja širenja infrekcije.

"Sve zavisi od toga koliko ćemo uspeti da prilagodimo naše ponašanje novonastaloj situaciji i koliko će biti uspešna strategija praćenja kontakata", zaključuju u belgijskom Centru za javno zdravlje.

Medicinski istraživač Bing Liu (37), koji je navodno bio "na pragu veoma značajnog" otkrića u vezi s koronavirusom, nađen je mrtav prošlog vikenda u Pensilvaniji.  Pročitajte OVDE   sve detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA