Најновије

ПОБУНА У СИЈЕТЛУ! Демонстранти прогласили аутономију: Трамп прети да ће лично завести ред

Амерички председник Доналд Трамп запретио је да ће повратити контролу над Сијетлом ако то не учине његова градоначелница Џени Деркан и гувернер државе Вашингтон Џеј Инслеј.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

“Левичарском радикалном гувернеру Џеју Инслеју и градоначелници Сијетла се подсмевају. Нека заведу ред у Сијетлу. Ако то не учине, онда ћу ја то учинити. Ово није игра. Тамошњи страшни анархисти морају бити одмах заустављени. Зато нека (њих двоје) пожуре!", написао је Трамп на Твитеру.

Након вишедневних сукоба испред полицијске управе у Сијетлу, полицајци су се под притиском демонстраната повукли, а убрзо уклонили и заштитну ограду.

Након тога су демонстранти, које амерички председник назива анархистима, ушли у зграду полиције и прогласили је – заједно са ширим простором око ње - "Аутономном зоном Капитол хила“.

Зоном у којој је полиција забрањена, а храна бесплатна. Демонстранти су затражили да се смањи финансирање полиције или да буде расформирана. Посебан је захтев: САД одмах да почну искорењивање расизма.

Трамп је претходно објавио да су Сијетл заузели “унутрашњи терористи“.

Градоначелница Деркан му је тим поводом посаветовала да се „врати у бункер“. Чак је цинично додала: „То је највише што можете да учините за безбедност САД“.

Прочитајте ОВДЕ како САД помаже Украјини.

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА