Najnovije

POBUNA U SIJETLU! Demonstranti proglasili autonomiju: Tramp preti da će lično zavesti red

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će povratiti kontrolu nad Sijetlom ako to ne učine njegova gradonačelnica DŽeni Derkan i guverner države Vašington DŽej Inslej.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

“Levičarskom radikalnom guverneru DŽeju Insleju i gradonačelnici Sijetla se podsmevaju. Neka zavedu red u Sijetlu. Ako to ne učine, onda ću ja to učiniti. Ovo nije igra. Tamošnji strašni anarhisti moraju biti odmah zaustavljeni. Zato neka (njih dvoje) požure!", napisao je Tramp na Tviteru.

Nakon višednevnih sukoba ispred policijske uprave u Sijetlu, policajci su se pod pritiskom demonstranata povukli, a ubrzo uklonili i zaštitnu ogradu.

Nakon toga su demonstranti, koje američki predsednik naziva anarhistima, ušli u zgradu policije i proglasili je – zajedno sa širim prostorom oko nje - "Autonomnom zonom Kapitol hila“.

Zonom u kojoj je policija zabranjena, a hrana besplatna. Demonstranti su zatražili da se smanji finansiranje policije ili da bude rasformirana. Poseban je zahtev: SAD odmah da počnu iskorenjivanje rasizma.

Tramp je prethodno objavio da su Sijetl zauzeli “unutrašnji teroristi“.

Gradonačelnica Derkan mu je tim povodom posavetovala da se „vrati u bunker“. Čak je cinično dodala: „To je najviše što možete da učinite za bezbednost SAD“.

Pročitajte OVDE kako SAD pomaže Ukrajini.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA