Најновије

Српска власт у конфликту са Француском, Русијом и Немачком?!

Ако је судећи по данашњој изјави председнице Владе Ане Брнабић, да су наводи АФП-а безочна лаж, изгледа да је Србија, после Немачке, у конфликту и са Француском! А на почетку сукоба са Русијом...

Ана Брнабић (Фото: predsednik.rs)

Француска агенција АФП је дошла до копије болничког извештаја Љубише Ђурића у којем пише да није било слободних места на респиратору, те да су наводи његов сина, Петра, тачни.

Међутим, председница Владе Ана Брнабић је на данашњој конференцији за новинаре, у "Вучићевском маниру" -кад неко не мисли као он, казала да неће дозволити да се о Србији "лаже" и да се земља "унижава" из, како је навела, политичких разлога.

Брнабићки није јасно ни зашто тај текст долази од француске новинске агенције, као ни зашто се агенција "тог калибра" бави једним случајем у "маленој Србији".

Јавност се не може начудити због чега нико од надлежних није истражио случај оца Петра Ђурића, него су га одмах одбацили, а њега јавно прозвали, као ни зашто нису дати никакви конкретни подаци о овом случају.

Колико је вредан један живот у Србији? Због чега држава одбија да прихвати чињеницу да су изгубили поверење грађана?

Поставља се и питање због чега се медиј једне велике земље, као што је Француска, интересује за број умрлих од ковид-19 у Србији?

О данашњој изјави председнице Владе на друштвеној мрежи Твитер огласио се и главни уредник Бете, Драган Јањић.

- Европе и Америке хушкају медије да пишу против нас јер смо далеко успешнији од њих. Не видим друго објашњење - написао је иронично. 

Ово није први случај да представници Србије негирају и омаловажавају наводе страних медија.

Немци су протеклих недеља више пута износили чињенице о политичкој ситуацији у Србији, оценивши у великом броју текстова, да у Србији влада аутократија и диктатура.

Да смо "заратили" и са Немачком, индиректно је потврдио и министар одбране Александар Вулин рекавши да "Београд више не види заштитника у Берлину" за текст који је пре два дана објавио портал "Спутњик", а у којем се истиче да власти у Приштини месецима преговарају са немачким обавештајним службама о набавци топова и противоклопних ракетних система за такозвану војску Косова.

- Наоружати војску која по Резолуцији 1244 не сме да постоји је кршење међународног права, гажење закона Немачке али и порука Србији - рекао је јуче министар Александар Вулин и додао:

- Дати оружје шиптарским терористима, чије вође имају хашке оптужнице за ратне злочине а надати се миру и стабилности региона је или лицемерје или лудило. Када Немачка показује војну силу цео свет треба да се забрине за своју будућност. Историја се понавља.

Поред Немачке и Француске, Србија је успела да дође у конфликт и са Русијом, а о томе говори данашња насловна страна таблоида "Српски телеграф", који контролише Александар Вучић, а на којој пише "Дубока држава Русије руши Вучића иза Путинових леђа".

О овоме се на Твитеру огласио руски амбасадор у Србији Александар Харченко.

- Хтео бих да се овим путем обратим уредништву листа "Српски телеграф". Били смо непријатно изненађени и револтирани текстом са прве стране који без иједној доказа покушава да промовише невероватну измишљотину о "дубокој држави Русије".

На његов коментар надовезао се и аналитичар Ђорђе Вукадиновић који је написао да смо "и ми помало изненађени вашом изненађеношћу".

- Њу ћемо овај пут сматрати изазом дипломатских манира и такта, а не последицом слабе информисаности о актуелним медијским и политичким приликама у Србији.

Хрватска, Црна Гора, Француска, Русија, Немачка... Ко је следећи?

Посланик велике силе изнео званичан став о Косову! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА