Najnovije

Srpska vlast u konfliktu sa Francuskom, Rusijom i Nemačkom?!

Ako je sudeći po današnjoj izjavi predsednice Vlade Ane Brnabić, da su navodi AFP-a bezočna laž, izgleda da je Srbija, posle Nemačke, u konfliktu i sa Francuskom! A na početku sukoba sa Rusijom...

Ana Brnabić (Foto: predsednik.rs)

Francuska agencija AFP je došla do kopije bolničkog izveštaja LJubiše Đurića u kojem piše da nije bilo slobodnih mesta na respiratoru, te da su navodi njegov sina, Petra, tačni.

Međutim, predsednica Vlade Ana Brnabić je na današnjoj konferenciji za novinare, u "Vučićevskom maniru" -kad neko ne misli kao on, kazala da neće dozvoliti da se o Srbiji "laže" i da se zemlja "unižava" iz, kako je navela, političkih razloga.

Brnabićki nije jasno ni zašto taj tekst dolazi od francuske novinske agencije, kao ni zašto se agencija "tog kalibra" bavi jednim slučajem u "malenoj Srbiji".

Javnost se ne može načuditi zbog čega niko od nadležnih nije istražio slučaj oca Petra Đurića, nego su ga odmah odbacili, a njega javno prozvali, kao ni zašto nisu dati nikakvi konkretni podaci o ovom slučaju.

Koliko je vredan jedan život u Srbiji? Zbog čega država odbija da prihvati činjenicu da su izgubili poverenje građana?

Postavlja se i pitanje zbog čega se medij jedne velike zemlje, kao što je Francuska, interesuje za broj umrlih od kovid-19 u Srbiji?

O današnjoj izjavi predsednice Vlade na društvenoj mreži Tviter oglasio se i glavni urednik Bete, Dragan Janjić.

- Evrope i Amerike huškaju medije da pišu protiv nas jer smo daleko uspešniji od njih. Ne vidim drugo objašnjenje - napisao je ironično. 

Ovo nije prvi slučaj da predstavnici Srbije negiraju i omalovažavaju navode stranih medija.

Nemci su proteklih nedelja više puta iznosili činjenice o političkoj situaciji u Srbiji, ocenivši u velikom broju tekstova, da u Srbiji vlada autokratija i diktatura.

Da smo "zaratili" i sa Nemačkom, indirektno je potvrdio i ministar odbrane Aleksandar Vulin rekavši da "Beograd više ne vidi zaštitnika u Berlinu" za tekst koji je pre dva dana objavio portal "Sputnjik", a u kojem se ističe da vlasti u Prištini mesecima pregovaraju sa nemačkim obaveštajnim službama o nabavci topova i protivoklopnih raketnih sistema za takozvanu vojsku Kosova.

- Naoružati vojsku koja po Rezoluciji 1244 ne sme da postoji je kršenje međunarodnog prava, gaženje zakona Nemačke ali i poruka Srbiji - rekao je juče ministar Aleksandar Vulin i dodao:

- Dati oružje šiptarskim teroristima, čije vođe imaju haške optužnice za ratne zločine a nadati se miru i stabilnosti regiona je ili licemerje ili ludilo. Kada Nemačka pokazuje vojnu silu ceo svet treba da se zabrine za svoju budućnost. Istorija se ponavlja.

Pored Nemačke i Francuske, Srbija je uspela da dođe u konflikt i sa Rusijom, a o tome govori današnja naslovna strana tabloida "Srpski telegraf", koji kontroliše Aleksandar Vučić, a na kojoj piše "Duboka država Rusije ruši Vučića iza Putinovih leđa".

O ovome se na Tviteru oglasio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Harčenko.

- Hteo bih da se ovim putem obratim uredništvu lista "Srpski telegraf". Bili smo neprijatno iznenađeni i revoltirani tekstom sa prve strane koji bez ijednoj dokaza pokušava da promoviše neverovatnu izmišljotinu o "dubokoj državi Rusije".

Na njegov komentar nadovezao se i analitičar Đorđe Vukadinović koji je napisao da smo "i mi pomalo iznenađeni vašom iznenađenošću".

- NJu ćemo ovaj put smatrati izazom diplomatskih manira i takta, a ne posledicom slabe informisanosti o aktuelnim medijskim i političkim prilikama u Srbiji.

Hrvatska, Crna Gora, Francuska, Rusija, Nemačka... Ko je sledeći?

Poslanik velike sile izneo zvaničan stav o Kosovu! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA