Најновије

Готови су

У очајничком покушају да обмане јавност о својим везама са криминалцима из клана „Беливук“ који су обезбеђивали његову инаугурацију, давили новинаре и пребијали грађање јуна прошле године, а у паузи клали по наруџбини, Александар Вучић поново је посегнуо за вршењем кривичних дела.

Вучић и Вулин (Фото: Јутјуб)

Пише: Давор Калајжић

Прецизније, по његовим РТС ТВ речима, неће он посегнути, већ ће своје кукавичје јаје подметнути неком другом, као што је то био случај када је напредњак Милош Вучевић у циљу „прања“ од одговорности браће Вучић у случају „Јовањица“, поднео кривичне пријаве против истих.

Овог пута, уместо кривичне самопријаве Андреја Вучића, појавиће се министар унутрашњи, Александар Вулин. Обојица самопријављивача су дипломирани правници. Један са индексом београдским, а други са „Индексом“ крагујевачким. Први дипломирао са Пала и Брајтона, а други из Новог Сада. Да није катастрофално, било би смешно.

Кривични законик Републике Србије препознаје кривично дело „ометање правде“. Члан 336б чита да „ко на други начин омета вођење судског поступка казниће се затвором до три године и новчаном казном. А члан 343, став 1 и 2, изазивање панике и нереда, читају да „ко осујети или значајније омете спровођење одлука и мера државних органа или организација које врше јавна овлашћења, казниће се затвором од три месеца до три године и новчаном казном“, односно „ако је дело из става 1. овог члана учињено путем средстава јавног информисања, учинилац ће се казнити затвором од шест месеци до пет година“.

Обојица самопријављивача већ иза себе имају дебеле досијее кривичних дела и злоупотреба службеног положаја. Александар Вучић је накупио тону дела из КЗРС везаних за рушење уставног уређења и безбедности Републике Србије, 305 до 321, укључујући и кривично дело „самовлашће“, 330 КЗРС, док се Александар Вулин прославио у аферама „Тетка“, „Јовањица“, „Видео надзор“, „Паљевина“ и „Фризер“, што је све дебело у вези са кривичним делима против службене дужности. Чека се да му застари и гомила прекршајних казни изречених за манипулације средствима током изборних кампања. Ослобођење ће све ове афере довести до судског епилога и то без помоћи ФБИ.

Потпуно је јасно да је намера „самопријављивача“ да кроз трговином утицајем и положајем унесу забуну, али и притисак на правосудне органе у расветљавању свих околности везаних за случајеве „Јовањица“ и „Беливук“. Уместо да се баве професионалним, независним и непристрасним истражним радњама везаним за највећу фарму марихуане на континенту и најстрашнијим мафијашким злочинима у Европи, правосуђе добија теледириговани сигнал чиме да се не бави, што је јасан и нечувен пример ометања правде.

И док зараћене фракције напредњака обарају руке око улоге ФБИ, и веома јасно шаљу поруку српском правосуђу. По њима прецизнији од полиграфа је говор тела. ФБИ експерт, Џо Наваро, на свом Фејсбук налогу, ренгенски је дешифровао Вучићев говор тела на „незгодна“ питања новинара везана за аферу „Беливук“. Дијагноза је ултра прецизна - питања су оставила веома нелагодан траг на питанику, који на њих није одговорио, али говор тела дао је одговоре.

Југословенски краљ филмске комедије, Радивоје Лола Ђукић, снимио је филм „Човек са четири ноге“, у коме је још далеке 1983. године обрадио овај наш тренутак „самопријављивања“. Тада је југословенска публика падала у несвест од смеха.

Данас, падамо у несвест од срамоте и неверице шта нас је снашло. Александар Вучић ће сигурно ући у енциклопедије френезије, јер у свету још није забележен случај да председник једне државе у циљу бежања од одговорности посегне за самопријављивањем. И то не по први пут. Истина ће у свом пуном капацитету по свему судећи бити поново привремено спутана, али правда ће угледати светло дана по ослобођењу Србије.

То је незаустављиво. Криминални напредњачки кланови уједају се изнутра, али карте су „пата“. Из те борбе изаћи ће једнако поражени, а Србија ће морати у велики ресет, па од почетка.

Нападнут амерички конвој. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА