Најновије

ЛАВРОВ: "Самит демократија" - корак ка подели света на "нас" и "њих"

Москва очекује да ће Вашингтон напустити употребу силе и друге методе наметања свог развојног модела другима, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на Генералној дебати 76. заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Он је у суботу рекао да Русија подржава узајамно признавање вакцина против ковида 19 које се одобравају на државном нивоу, пренео је ТАС С.

Што се тиче конторле наоружања, Лавров је рекао да би решење које би било прихватљиво и за Русију и за САД могло да буде постигнуто ако постоји добра воља за то.

"Велика очекивања повезана су и са изгледима руско-америчког дијалога о будућности контроле наоружања, о чијем почетку је преговарано на руско-америчком самиту у Женеви. Имајући добру вољу, сасвим је реално постићи међусобно прихватљива решења", сматра он.

Према његовим речима, предстојећи Самит демократија, који је иницирао Вашингтон, означиће корак ка подели међународне заједнице на "нас" и "њих".

"Иницијатива Сједињених Америчких Држава да се одржи Самит демократија је још један пример тога. Вашингтон ће сигурно бити тај који ће изабрати учеснике догађаја, полажући право да одлучује које земље испуњавају демократске стандарде. У ствари, иницијатива је у складу са духом Хладног рата, јер је то проглашавање новог крсташког рата против свих оних који не деле те идеје", нагласио је Лавров.

Он је казао да Русија позива Савета безбедности УН да се прилагоди реалности полицентричног светског поретка, проширујући га азијским и латиноамеричким земљама.

Како се Путин свети Црној Гори, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА