Најновије

МИША ВАЦИЋ: Помиловање за све грађане Србије који се боре на страни Руса

Председник Српске Деснице и кандидат за председника Србије Миша Вацић поручио је да ће, у складу са председничким овлашћењима, након победе на изборима дати помиловање сваком грађанину Србије који буде учествовао као добровољац у снагама Русије, Доњецке или Луганске Народне Републике. Вацић је рекао да ко год буде правоснажно осуђен због помоћи Русији одмах од њега као председника добити помиловање.

Миша Вацић који на изборе излази под слоганом "СРПСКИ ПАТРИОТА" подсећа на велико број добровољаца који су помагали Србији током одбрамбених ратова 90-их и да је дужност Срба да им узврате у бојудоказану љубав. Вацић подсећа да је Русија свим добровоцима из Русије који су ратовали на страни Срба признала војни стаж, инвалидима дала пензије и збринула породице погинулих. Руски добровољци у српској војсци су у Русији добили третман као да су ратовали за Русију, а не страну земљу. Вацић сматра да би Србија на исти начин требало да третира грађане Србије који су било у руским оружаним снагама.

Вацић даље каже да ће као председник Србије узети у обзир српске добровољце на руској страни приликом доделе одликовања што је такође у оквиру надлежности председника Србије.

Он је рекао да за разлику од главних противкандидата једини који је за пуну војну сарадњу са Русијом.

"Здравко Понош је кандидат прозападне опозиције, залаже се декларативно за неутралност, а заправо је за НАТО. Актуелни председник Вучић је такође за неутралност, али Србија не сме да буде неутрална када бира између Русије и њених непријатеља. Време оних који говоре даје Србија далеко од Русије пролази. Русија је сваки дан све ближа Србији, а кад ослободи Украјину биће нам близу колико и Беч", каже Вацић.

Подсећамо да је Миша Вацић јуче предао 12500 потписа за председничку кандидатуру. Он је испред РИК-а дошао у блиндираом џипу руских регистарских таблица, у колини аутомобила са српским и руским заставана, са бакљама и ознакама "Z" у знак подршке руској операцији у Украјини.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА