Најновије

КАДИРОВ О СТРАНИМ ВОЈНИЦИМА У УКРАЈИНИ: Плаћеници трпе огромне губитке!

Страни плаћеници у Украјини трпе велике губитке, рекао је шеф Чеченије Рамзан Кадиров на свом Телеграм каналу.

Фото: РИА

- Плаћеници ретко објављују видео снимке својих неуспеха. У ствари, губици странаца су велики, а преживели све више размишљају о томе да напусте овај бесмислени посао и побегну из Украјине - написао је он.

Ако су се почетком марта страни плаћеници хвалили да снимају „непромишљеност на оклопним транспортерима“, сада „очајнички констатују своју беспомоћност“, додао је Кадиров.

Као пример је навео плаћеника из Сједињених Држава Џејмса Васкеза који је у једној од својих објава на друштвеним мрежама писао о великим губицима. Американац је посебно признао да је прошле недеље изгубио много људи и да жели да се врати кући што је пре могуће.

Како је саопштило Министарство одбране, на почетку руске војне специјалне операције у Украјину је стигло око 7.000 страних плаћеника, углавном из Пољске, Канаде и САД. Сада их је нешто више од 3,2 хиљаде.

Од 24. фебруара Русија спроводи војну специјалну операцију денацификације и демилитаризације Украјине. Како је нагласио Владимир Путин, њен циљ је „заштитити људе који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Како је саопштило Министарство одбране, руска армија је до краја марта завршила главне задатке прве етапе – значајно је смањила борбени потенцијал Украјине. Главни циљ у одељењу назван је ослобођење Донбаса.

Зашто је Кадиров бесан на лидере ОДКБ сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА