Најновије

Јуриш на Одесу

Како евроазијска интеграција постаje још јачи фактор, руска дипломатија ће поставити јаче темеље  нове нормале

Пише: Пепе Ескобар STRATEGIC CULTURE FOUNDATION

Дмитриј Медведев је, уживајући у свој распојасаној верзији себе представио закон о Специјалној војној операцији (СВО). Незграпно је потврдио да постоји сценарио"један и по": или да се иде до краја, или војни удар у Украјини праћен признањем неизбежног. Нема треће опције.

Толико жестоко може да буде: руководство у Москви врло јасно наглашава, унутрашњој и међународној публици, да се нови договор састоји у спором кувању кијевских бандита у огромном казану, док не очисти његов досадашњи статус финансијске црне рупе колективног Запада. Док не дођемо до тачке кључања – која ће бити револуција или пуч.

Ако успоставимо паралеле, господари  посредничког  рата (proxy war прим.прев) ће наставити са сопственом стратегијом, а то је да пљачкају напаћену, застрашену Европу, а затим да је кинђуре као колонију са проминцлама да би била без милости експлоатисана аd nauseam од стране imперијалне олигархије.

Европа је сада одбегли воз који хукти великом брзином – ако  се изузму обавезне вредности холивудске продукције. Под претпоставком да се не стрмоглави са колосека – што је потенцијално  опасан предлог – можда ће на крају стићи на железничку станицу коју зову Агенда 2030, Велики наратив или неки други НАТО/Давос банкнота тренутно у оптицају

Судећи према стању ствари, оно што је изванредно је како "маргинална" руска економија тешко да је пустила и грашак зноја ,како би "докрајчила  изобиље" најбогатијег региона на планети.

Москву чак и не узима у обзир идеју преговора са Бриселом јер нема о чему да се преговара – имајући у виду да ће ону нејач Еврократе бити шутнуте само од своје зомбиране државе када ће се тешке друштвено-економске последице "краја изобиља" коначно претворити  у сељаке са вилама који  бауљају континентом.

Можда је то све еонима година далеко, али неизбежно ће се просечном Италијану, Немцу или Французу упалити лампице и схватити да  се ту ради о њиховим личним"лидерима" – националне ништарије и углавном  еврократе које нико никада није бирао – који крче  себи пут ка немаштини.

Бићеш сиромашан. И допашће ти се. Зато што сви подржавамо слободу украјинских неонациста. То доводи концепт "мултикултуралне Европе" на потпуно нови ниво.( ово је ауторов сарказам прим.прев)

Одбегли воз, наравно, ће можда слетети са колосека и стрмоглавити се у  амбис Алпа. У овом случају нешто се можда да спасити  из олупине – а "реконструкција" је можда записана у звездама. Али шта се да реконструисати ?

Европа је увек могла да реконструише нови Рајх (срушен уз велику помпу 1945г.) меки Рајх (основан на крају Другог светског рата); или раскине са својим  неуспесима из прошлости, отпева песму " Ја сам слободан " – и повеже се са Евроазијом. Не бих се баш кладио на то..

ПОВРАТИТЕ ОНЕ ТАУРИЈСКЕ ЗЕМЉЕ

Специјална војна операција ће можда доживети радикалне  промене– нешто од чега ће  ионако беспрекорни мештани америчке машинерије за мозгање  и њихови евро вазали пошандрцати.

Председник Путин и министар одбране Шојгу све време дају озбиљне наговештаје да је једини начин да се умањи бол је да се  устане на ноге лагане – имајући у виду све веће доказе о тероризму унутар руске територије; подло убиство Дарје Дугине; непрестано гранатирање цивила у пограничним областима; напади на Крим; употреба хемијског оружја; и гранатирање електране Запорожје што повећава ризик од нуклеарне катастрофе.

Прошлог уторка, дан пре завршетка  шест месеци Специјалне војне операције, стални представник Крима у Кремљу, Георгиј Мурадов је био на ивици да то каже дословце.

Он је нагласио неопходност да се "реинтегрише сва тауријска земља" – Крим, Северно Црно море и Азовско море – у један ентитет већ "у наредних неколико месеци". Он је тај процес дефинисао као "објективан и захтеван од стране становништва тих региона".

Мурадов је додао: " Узевши у обзир  не само  нападе на Крим, већ и  континуирано гранатирање нуклеарне електране Запоризхyа, бране резервоара Какховка, мирољубивих објеката на територији Русије, ДНР и ЛНР, постоје сви предуслови да се акције режима поклоника Степана Бандере оквалификују као терористичке".

Закључак је наме ће е сам по себи: "политичко питање промене формата специјалне војне операције" ставља се на дневни ред.Упркос свему, Вашингтон и Брисел су "већ припремили нове  провокације савеза НАТО-Бандера против Крима".

Дакле, када испитамо шта подразумева "рестаурација таурске земље", видимо не само обрисе Новоросије већ пре свега да неће бити никакве безбедности за Крим – а тиме ни за Русију – у Црном мору, уколико Одеса поново не постане руска. И то ће, поврх свега, решити дилему о Придњестровљу.

Додајте на то и Харков – врхунски индустријски центар Ширег Донбаса. И наравно Дњепропетровск. Све су то циљеви специјалне војне операције СВО, читава комбинација  која ће касније бити заштићена тампон зонама у областима Чернихив и Сумy.

Тек тада би "задаци" – како их Шојгу зове – Специјална војна операција би била проглашена завршеном. Потребан временски период би могао бити осам до десет месеци – након затишја због  Опште зиме.

Такође је дато да ће ЦИА/MI6 комбинација стално рафинирати контуре великог герилског рата против Русије на више фронтова – затрпаних терористичким нападима и свакојаким провокацијама.

Како се наставља Специјална војна операција на млазни погон, подразумева се да ће Царство хаоса, лажи и пљачке наставити да подржава и наоружава кијевски машинерију а  да им се не види крај – а то ће се посебно примењивати док се не  поврати Одеса. Оно што је нејасно је ко ће и која банда остати у Кијеву позирајући  као владајућа странка и радећи специјална издања за Vogue док ће попуњавати масу империјалних  диктата.

Ипак , у већој слици то је неизбежна руска војна победа у Донбасу и онда "све таурске земље" које ће погодити колективни Запад као погубни астероид. Геополитичко понижење ће бити неподношљиво; да не спомињем геоекономско понижење за вазалску Европу 

Како  евроазијска интеграција буде постајала још јачи фактор, руска дипломатија ће учврстити нову нормалу. Никада не заборавите да Москва није имала проблема да нормализује односе, на пример, са Кином, Ираном, Катаром, Саудијском Арабијом, Пакистаном и Израелом. Сви ти актери су, на различите начине, директно допринели паду СССР-а. Сада – са једним изузетком – сви су фокусирани на 'Праскозорје евроазијске епохе'.

изворни чланак

All the Way to Odessa — Strategic Culture (strategic-culture.org)

превод и адаптација

angloworld translations

anglo.world.translations@gmail.com

https://www.instagram.com/anglo.world.translations/

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА