Најновије

"17. децембар ће бити дан српског ината када ћемо показати национални отпор Бриселу, Куртију и партијским дахијама"

"17. децембра је тренутак да се окупим окупимо око идеје одбране наше земље, да се окупимо на бирачким местима, да се окупимо око гласачких кутија и да масовно изласком на изборе, покажемо да ми верујемо у нашу Србију, да нисмо одустали од ње и да желимо да вратимо нашу земљу у наше руке - рекла је носилац листе Национално окупљање и председник Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски на скупу у Власотинцу.

Она је прокоментарисала одлуку Дејвис купа да уклони снимак изласка српске репрезентације уз песму “Весели се српски роде”.

“Зашто њима смета да се Срби веселе, зашто им смета када пркосимо, када се сећамо својих светиња, у тој песми се помињу и Косово и Метохија, Румија у Црној Гори и наше друге знаменитости. Смета им јер су вековима чинили све да ми патимо и на крају да то биће које дуго пати почне да тражи кривца у себи самом, да нас убеде са смо ми криви, да смо ми погрешили, да је требало да нешто учинимо другачије”, рекла је она и додала да је одлука српских тенисера да поново наступе уз исту песму и поред те срамне одлуке Дејвис купа показала “српски инат”.

“Нека 17. децембар буде дан и празник тог српског ината када ћемо показати национални отпор Бриселу, када ћемо да покажемо национални отпор Аљбину Куртију, када ћемо да покажемо наш одговор и овим партијским дахијама, партијским Мула Јусуфима, Кучук Алијама и Аганлијама... 17. децембра треба да пошаљемо одговор онима који из наших јавних предузећа износе милионе и намештају тендере”, рекла је Ђурђевић-Стаменковски.

Председник Заветника је јуче обишла и пољопривреднике и сточаре у Власотинцу и околини који су јој открили да им држава већ две године није уплатила обећане субвенције. Ђурђевић-Стаменковски је упитала како то да у Србији нема пара за сељаке али има за станове у Београду на води, има за болницу девојке Ане Брнабић, за послове њеног брата и станове Синише Малог.

Она је изнела жестоке критике на политику Александра Вучића на Косову и Метохију наводећи низ примера да се он води наређењима страних амбасада, а не Устава и жељама грађана Србије. Посебно је критиковала Вучићево прихватање Француско-немачког плана који, према њеним речима, води признању тзв. Косова.

Уживо из Власотинца са трибине Националног окупљања

Posted by Милица Ђурђевић on Saturday, 25 November 2023

Национално окупљање данас у 16 сати организује скуп у биоскопу “Кварт” у Краљеву. На скупу ће говорити  Милица Ђурђевић Стаменковски, Бошко Обрадовић, Душан Пророковић, Зоран Чворовић, Милован Јаковљевић, Страхиња Ерац,  Драган Весовић, Иван Дамљановић и Борисав Белоица.

СРБИЈА ЋЕ СЕ ВРАТИТИ НА КОСМЕТ! Напади на Милицу Ђурђевић током посете Косову и Метохији

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА