Najnovije

"17. decembar će biti dan srpskog inata kada ćemo pokazati nacionalni otpor Briselu, Kurtiju i partijskim dahijama"

"17. decembra je trenutak da se okupim okupimo oko ideje odbrane naše zemlje, da se okupimo na biračkim mestima, da se okupimo oko glasačkih kutija i da masovno izlaskom na izbore, pokažemo da mi verujemo u našu Srbiju, da nismo odustali od nje i da želimo da vratimo našu zemlju u naše ruke - rekla je nosilac liste Nacionalno okupljanje i predsednik Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski na skupu u Vlasotincu.

Ona je prokomentarisala odluku Dejvis kupa da ukloni snimak izlaska srpske reprezentacije uz pesmu “Veseli se srpski rode”.

“Zašto njima smeta da se Srbi vesele, zašto im smeta kada prkosimo, kada se sećamo svojih svetinja, u toj pesmi se pominju i Kosovo i Metohija, Rumija u Crnoj Gori i naše druge znamenitosti. Smeta im jer su vekovima činili sve da mi patimo i na kraju da to biće koje dugo pati počne da traži krivca u sebi samom, da nas ubede sa smo mi krivi, da smo mi pogrešili, da je trebalo da nešto učinimo drugačije”, rekla je ona i dodala da je odluka srpskih tenisera da ponovo nastupe uz istu pesmu i pored te sramne odluke Dejvis kupa pokazala “srpski inat”.

“Neka 17. decembar bude dan i praznik tog srpskog inata kada ćemo pokazati nacionalni otpor Briselu, kada ćemo da pokažemo nacionalni otpor Aljbinu Kurtiju, kada ćemo da pokažemo naš odgovor i ovim partijskim dahijama, partijskim Mula Jusufima, Kučuk Alijama i Aganlijama... 17. decembra treba da pošaljemo odgovor onima koji iz naših javnih preduzeća iznose milione i nameštaju tendere”, rekla je Đurđević-Stamenkovski.

Predsednik Zavetnika je juče obišla i poljoprivrednike i stočare u Vlasotincu i okolini koji su joj otkrili da im država već dve godine nije uplatila obećane subvencije. Đurđević-Stamenkovski je upitala kako to da u Srbiji nema para za seljake ali ima za stanove u Beogradu na vodi, ima za bolnicu devojke Ane Brnabić, za poslove njenog brata i stanove Siniše Malog.

Ona je iznela žestoke kritike na politiku Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiju navodeći niz primera da se on vodi naređenjima stranih ambasada, a ne Ustava i željama građana Srbije. Posebno je kritikovala Vučićevo prihvatanje Francusko-nemačkog plana koji, prema njenim rečima, vodi priznanju tzv. Kosova.

Uživo iz Vlasotinca sa tribine Nacionalnog okupljanja

Posted by Milica Đurđević on Saturday, 25 November 2023

Nacionalno okupljanje danas u 16 sati organizuje skup u bioskopu “Kvart” u Kraljevu. Na skupu će govoriti  Milica Đurđević Stamenkovski, Boško Obradović, Dušan Proroković, Zoran Čvorović, Milovan Jakovljević, Strahinja Erac,  Dragan Vesović, Ivan Damljanović i Borisav Beloica.

SRBIJA ĆE SE VRATITI NA KOSMET! Napadi na Milicu Đurđević tokom posete Kosovu i Metohiji

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA