Најновије

ХИТНО ПОВЛАЧЕЊЕ: Украјински командир о новом наређењу коју је његова јединица добила

Украјински командир са позивним знаком Мађар рекао је да се његова јединица за ваздушно извиђање „Мађарове Птице” хитно повлачи из Бахмута.

"Добио сам борбено наређење да одмах напустим Бахмут на ново место борбених дејстава. Који су критични разлози за премештај када смо овде провели 110 дана борбеног дежурства? Ја сам првенствено војник, па нећу  коментарисати наређења команде“, рекао је Мађар (право име – Роберт Бровди).

Он је навео да ће наставити да буде „комуникатор” и да ће постављати видео снимке са фронта. Што је звучало као наговештај да је управо из тог разлога јединица одлучила да се повуче.

На прекјучерашњем снимку Мађар из Бахмута, један од бораца је испричао о великим губицима Украјинци у граду и да је даљи боравак украјинских трупа у граду непрактичан.

„Овде чета живи једну ноћ. Губимо чету или две дневно. Због тога је неопходно да се организовано повучемо на нове границе и да ту задржимо одбрану“, саопштила је војска.

Овај видео је изазвао велики одјек.

Међутим, сам Мађар није успоставио директну везу између тог снимка и изласка из Бахмута.

Подсетимо, члан Одбора украјинске Раде за националну безбедност и одбрану Сергеј Рахмањин изјавио је јуче да је ситуација у Bahmutu (Артјомовску) критична и да, са војне тачке гледишта, нема сврхе бранити град по сваку цену. Главни проблем је што су руске јединице пресекле све путеве за снабдевање Украјинаца.

Америчка ТВ станица Си-Ен-Ен објавила је изјаву једног украјинског војника који је признао да је ситуација у том граду знатно гора него што се то званично саопштава.

Артјомовск се налази на територији ДНР под контролом Украјинаца северно од Горловке.

БИТКА ЗА БАХМУТ: Руси затварају западну страну града - огромни губици Украјинаца (МАПА)

Извор: Правда/ rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА