Najnovije

HITNO POVLAČENJE: Ukrajinski komandir o novom naređenju koju je njegova jedinica dobila

Ukrajinski komandir sa pozivnim znakom Mađar rekao je da se njegova jedinica za vazdušno izviđanje „Mađarove Ptice” hitno povlači iz Bahmuta.

"Dobio sam borbeno naređenje da odmah napustim Bahmut na novo mesto borbenih dejstava. Koji su kritični razlozi za premeštaj kada smo ovde proveli 110 dana borbenog dežurstva? Ja sam prvenstveno vojnik, pa neću  komentarisati naređenja komande“, rekao je Mađar (pravo ime – Robert Brovdi).

On je naveo da će nastaviti da bude „komunikator” i da će postavljati video snimke sa fronta. Što je zvučalo kao nagoveštaj da je upravo iz tog razloga jedinica odlučila da se povuče.

Na prekjučerašnjem snimku Mađar iz Bahmuta, jedan od boraca je ispričao o velikim gubicima Ukrajinci u gradu i da je dalji boravak ukrajinskih trupa u gradu nepraktičan.

„Ovde četa živi jednu noć. Gubimo četu ili dve dnevno. Zbog toga je neophodno da se organizovano povučemo na nove granice i da tu zadržimo odbranu“, saopštila je vojska.

Ovaj video je izazvao veliki odjek.

Međutim, sam Mađar nije uspostavio direktnu vezu između tog snimka i izlaska iz Bahmuta.

Podsetimo, član Odbora ukrajinske Rade za nacionalnu bezbednost i odbranu Sergej Rahmanjin izjavio je juče da je situacija u Bahmutu (Artjomovsku) kritična i da, sa vojne tačke gledišta, nema svrhe braniti grad po svaku cenu. Glavni problem je što su ruske jedinice presekle sve puteve za snabdevanje Ukrajinaca.

Američka TV stanica Si-En-En objavila je izjavu jednog ukrajinskog vojnika koji je priznao da je situacija u tom gradu znatno gora nego što se to zvanično saopštava.

Artjomovsk se nalazi na teritoriji DNR pod kontrolom Ukrajinaca severno od Gorlovke.

BITKA ZA BAHMUT: Rusi zatvaraju zapadnu stranu grada - ogromni gubici Ukrajinaca (MAPA)

Izvor: Pravda/ rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA