Најновије

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Немачко отпризнавање Косова све реалније!

Бундестаг (Фото: Пиксабеј)

Бундестаг (Фото: Пиксабеј)

НЕМАЧКА – Најновија истраживања организације Еуропе Електс, организације која се бави политичким изборима на територији Европе, показују да је у Немачкој десничарска политичка странка, АФД (Алтернатива за Немачку), досегла велику популарност и пројекцију од 20% гласача, односно, да је друга по реду странка по величини у Немачкој.

АФД ужива све већу популарност међу Немцима фокусирајући своје поруке и рад на одбрану националних питања од највеће важности, а нама су познати по томе што су недавно тражили повлачење признања Косова од стране Немачке. 

“Лажна држава Косово је пропала – одвојена после противправне агресије НАТО-а против СР Југославије (1999) и упркос једностраном проглашењу независности 2008. године без спроведеног референдума, уз толерисање протеривања стотина хиљада Срба, Јевреја и других неалбанаца и непоштовање воље српске мањине на северном Косову, коју су признале многе државе, Косово не само да је најсиромашнија ‘држава’ западног Балкана, већ је и друга најсиромашнија ‘држава’ Европе, после Молдавије”, наводи АФД у свом захтеву.

АФД истиче да владу на Косову води националистичка странка Самоопредељење, премијера Албина Куртија која у свом програму предвиђа стварање “Велике Албаније” путем припајања Косова Албанији, уз оцену да “Велика Албанија – коју чине Албанија, Косово, Прешевска долина на југу Србије коју насељавају Албанци, западна Северна Македонија и део Црне Горе” међу Албанцима постаје све популарнија, преноси Косово онлајн.

Напомињу и да се права српске мањине на Косову не поштују, а да је од 1999. године протерано 220.000 Срба, док је укупно 150 српских цркава и манастира на Косову уништено.

”Према извештају америчког Стејт департмента о верским слободама, на Косову је забележен већи број инцидената и дискриминације Српске православне цркве. Између осталог, СПЦ се не признају имовинска права. Према мрежи ‘Европа Ностра’ манастир Високи Дечани, који је Унеско 2004. године прогласио светском културном баштином, спада међу седам најугроженијих културних споменика у Европи”, стоји у захтеву.

Посланици ове странке су подсетили да међу чланицама ЕУ пет не признаје Косово -  Грчка, Шпанија, Румунија, Република Кипар и Словачка.

„Иако је Мађарска признала Косово, она у међународним организацијама гласа против Косова. То се, такође, односи и на могући пријем Косова у Савет Европе”, подсећа странка АФД.

Уколико ова странка буде део власти у предстојећем периоду, повлачење одлуке о признавању независности Косова постаје сасвим реална опција.

Порука Москве Београду: Пазите се!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА