Најновије

Наше баке су знале најбоље: Чај од лука ублажава кашаљ, болове у грлу и тегобе од прехладе и грипа 

Чај од лука је лак за припрему, а можете да га пијете свакодневно, у већим количинама 

Лечење природним лековима је најстарији метод лечења. Наши стари су током историје научили да препознају и користе лековито биље које је успевало на њиховом поднебљу.

Тако је и са црним луком. Тачније, чајем од овог поврћа који проверено помаже при ублажавању кашља, болова у грлу и тегоба узрокованих прехладом  

Припрема: Главицу црног лука средње величине исеците на четири дела и прелијте с три шољице воде. Ако лук није прскан, исеците га заједно с љуском како би био што делотворнији. Затим оставите да се кува на лаганој ватри док половина течности не испари, процедите и пијте топло. Укус овако припремљеног чаја је слаткаст и пријатан, а према жељи се може додатно засладити медом.

Ако вам укус чаја не одговара, можете га "поправити" другим лековитим биљем. Током кувања убаците листић жалфије или неколико кашичица камилице или мајчине душице. 

Раскуван лук можете касније да употребите као додатак јелима од кромпира или варивима.

Као што смо већ рекли, овај чај првенствено је делотворан против кашља, а можете га користити и за ублажавање болова у грлу, прехладе и грипа. Код ових болести чај је у највећем броју случајева довољно пити 2-3 дана. 

Чај од црног лука користи се код срчане и бронхијалне астме. Код тежих случајева астме и бронхитиса чај треба пити 2-3 недеље, а то је могуће и чешће како би се потпуно очистиле бронхије и плућа. За астматичаре уз овај се чај препоручује узимање рендане црне роткве уз додатак мало шећера.

Чај од црног лука је добар и за детоксикацију и јачање организма.

10 ствари које можете да урадите за добар почетак дана

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА