Најновије

20 Руса натерало 200 Украјинаца у бекство: Бацили оружје и напустили положаје

Посаде ФПВ дронова руских падобранаца уништиле су три моторна чамца украјинских десантних снага на десној обали Дњепра на херсонском правцу, саопштило је руско Министарство одбране.

У саопштењу се наводи да руске јединице беспилотних летелица групе снага „Дњепар“ свакодневно уништавају чамце Оружаних снага Украјине, који покушавају да пређу реку.

Бомбардери Су-34 извеле су напад на утврђени рејон Оружаних снага Украјине на краснолиманском правцу.  Удар је изведен невођеним авионским бомбама ФАБ-500 са универзалним модулом за планирање и корекцију.

Руски системи „Град“ групе снага „Центар“ извела је напад на украјинске снаге на краснолиманском правцу. У нападу је погинуло и рањено више од 30 украјинских војника, саопштило је Министарство одбране.

Припадници ремонтних јединица 200. Гардијске моторизоване бригаде Северне флоте, која делује у саставу групе „Југ“, заробили су код Артјомовска исправан амерички оклопни транспортер „М113“, који је Запад испоручио украјинској војсци, саопштио је новинарима руски војник са позивним знаком „Черјомуха“.

Украјини треба нова мобилизација

Украјинска војска има огромне губитке, како би их надокнадила, украјински председник Владимир Зеленски мора да организује масовну мобилизацију, сматра бивши премијер Украјине Николај Азаров.

„Зеленском је потребна мобилизација како би се надокнадили губици које свакодневно има украјинска војска, а губици су огромни. Људи на првој линији фронта више нису способни, па се део њих повлачи на задње линије фронта“, написао је Азаров на друштевним мрежама.

20 Руса натерало 200 Украјинаца у бекство

Јуришне јединице групе снага „Исток“ из Приморја заузеле су шест упоришта Оружаних снага Украјине у запорошком сектору јужнодоњецког правца, саопштило је Министарство одбране Русије.

Министарство је додало да је у једној од борби за још једно упориште, која је трајала пет дана, 20 јуришника ове јединице принудило је око 200 украјинских војника да баци оружје и пронађе спас у бекству.

Почело! "Божја војска" кренула ка Тексасу! Драматичне вести из Америке, застрашујући конвој јури на границу!

Извор: Правда/Спутник
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА