Najnovije

20 Rusa nateralo 200 Ukrajinaca u bekstvo: Bacili oružje i napustili položaje

Posade FPV dronova ruskih padobranaca uništile su tri motorna čamca ukrajinskih desantnih snaga na desnoj obali Dnjepra na hersonskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da ruske jedinice bespilotnih letelica grupe snaga „Dnjepar“ svakodnevno uništavaju čamce Oružanih snaga Ukrajine, koji pokušavaju da pređu reku.

Bombarderi Su-34 izvele su napad na utvrđeni rejon Oružanih snaga Ukrajine na krasnolimanskom pravcu.  Udar je izveden nevođenim avionskim bombama FAB-500 sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju.

Ruski sistemi „Grad“ grupe snaga „Centar“ izvela je napad na ukrajinske snage na krasnolimanskom pravcu. U napadu je poginulo i ranjeno više od 30 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici remontnih jedinica 200. Gardijske motorizovane brigade Severne flote, koja deluje u sastavu grupe „Jug“, zarobili su kod Artjomovska ispravan američki oklopni transporter „M113“, koji je Zapad isporučio ukrajinskoj vojsci, saopštio je novinarima ruski vojnik sa pozivnim znakom „Čerjomuha“.

Ukrajini treba nova mobilizacija

Ukrajinska vojska ima ogromne gubitke, kako bi ih nadoknadila, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski mora da organizuje masovnu mobilizaciju, smatra bivši premijer Ukrajine Nikolaj Azarov.

„Zelenskom je potrebna mobilizacija kako bi se nadoknadili gubici koje svakodnevno ima ukrajinska vojska, a gubici su ogromni. LJudi na prvoj liniji fronta više nisu sposobni, pa se deo njih povlači na zadnje linije fronta“, napisao je Azarov na društevnim mrežama.

20 Rusa nateralo 200 Ukrajinaca u bekstvo

Jurišne jedinice grupe snaga „Istok“ iz Primorja zauzele su šest uporišta Oružanih snaga Ukrajine u zaporoškom sektoru južnodonjeckog pravca, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministarstvo je dodalo da je u jednoj od borbi za još jedno uporište, koja je trajala pet dana, 20 jurišnika ove jedinice prinudilo je oko 200 ukrajinskih vojnika da baci oružje i pronađe spas u bekstvu.

Počelo! "Božja vojska" krenula ka Teksasu! Dramatične vesti iz Amerike, zastrašujući konvoj juri na granicu!

Izvor: Pravda/Sputnik
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA