Najnovije

PRIŠTINA: Tači predsednik Kosova do 2016. godine

PRIŠTINA - Kosovo će, šest meseci posle izbora, veoma brzo dobiti vladu, a lider Demokratske partije Kosova (DPK) će 2016. postati predsednik javljaju mediji u Prištini.
Hašim Tači (printskrin Jutjub)

Hašim Tači (printskrin Jutjub)

Kako je ranije javljeno, lideri DPK, Hašim Tači i Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa "u principu" su se dogovorili da formiraju koalicionu vladu, kojoj će Mustafa biti na čelu. Predsednik Skupstine Kosova će, kako je dogovoreno, biti iz redova DPK, dok će te dve stranke imati pođednak broj ministarskih mesta u vladi. Nova vlada će, kako danas javljaju prištinski mediji, imati samo jednog zamenika premijera. To će biti zamenik predsednika DPK Kadri Veseli, rekli su su za portal "reporteri.net" međunarodni izvori koji su bili ukljuceni u dogovor za koaliciju DPK i DSK.
Pročitajte još:Predsednički izbori u Hrvatskoj 28. decembra
Ministarske resore DPK i DSK će podeliti pola-pola (50 odsto, 50 odsto). Radi se o 85 odsto sastava vlade, dok preostalih 15 odsto pripada manjinskim partnerima u koaliciji - za Listu Srpska i ostale nealbanske zajednice, prenosi "reporter.net" Sporazum je predviđeno i da funkciju presednika Kosova obavlja Hašim Tači, koga će sredinom 2016. godine kada bude okončan mandat presednice Kosova Atifete Jahjaga za tu funkciju biti izabran u kosovskoj skupštini. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA