Najnovije

Gašić: Migovi će biti osposobljeni!

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da lovačka avijacija nije prizemljena i da će avioni Mig-29 biti osposobljeni za izvršavanje zadataka.
Gašić: Jednom rečju - Top Gan! (Foto: JuTjub)

Gašić: Jednom rečju - Top Gan! (Foto: JuTjub)

Gašić je rekao da kada su ti avioni u pitanju postoje problemi s akumulatorima, ali da će pošto bude ispoštovana nešto složenija zakonska procedura oni uskoro biti nabavljeni. Nakon toga će avioni Mig -29 biti osposobljeni za izvršavanje zadataka, rekao je ministar odbrane u intervjuu današnjem Blicu.
Govoreći o istrazi oko prodaje viškova vojnih sredstava u prethodnim godinama, Gašić je naveo da je Vojnobezbednosna agencija (VBA) bila angažovana na presecanju i dokumentovanju zloupotreba.
To je potvrđeno kroz zajedničku akciju VBA, MUP-a i Vojne policije kada je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, privedeno šest osoba zbog osnovane sumnje da su učestvovali u malverzacijama prilikom prodaje viškova naoružanja i vojne opreme, rekao je on. Gašić je preciziorao da su, kao višak, na tenderu prodati tenkovi, topovi, mitraljezi, automatski pištolji, revolveri magnum 357, puškomitraljezi. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA