Najnovije

Levi: Hamas nije mnogo drugačiji od AlKaide!

BEOGRAD - Josef Levi, ambasador Izraela u Beogradu, za list Politika je izjavio da "Hamas nije mnogo drugačiji od AlKaide".
Jozef Levi (Foto: JuTjub)

Jozef Levi (Foto: JuTjub)

„Sve smo pokušali, ali jedini odgovor koji smo dobili jeste opredeljenost Hamasa za borbu i teror protiv Izraela. Ta teroristička organizacija je pobedila na demokratskim izborima održanim 2006. pretvorivši Gazu u noćnu moru terora, krvoprolića i nasilja. Hamas nije mnogo drugačiji od Al Kaide ili Idila, jer veruje da Izrael mora nestati, a Jevreji biti ubijeni, što predstavlja otvoreni poziv na genocid u 21. veku”, kaže Levi i dodaje da je stotine izraelskih ljudi, žena i dece ubijeno u terorističkim samoubilačkim napadima Hamasa u autobusima, supermarketima, diskotekama i kafićima.
Pročitajte još: DS: SNS pokušava optužbama da sakrije laži o ugovorima
„Neki tvrde da je cilj Hamasa povratak na granice iz 1967. To je laž. Povlačenjem Izraela, Palestinci su dobili teritoriju u Gazi do poslednjeg centimetra. Cilj Hamasa je zapravo da izbriše Izrael sa mape sveta. Upravo zato sam tužan kada neki komentatori nastupaju kao advokati ove terorističke organizacije. Jer, kada lideri Hamasa govore o otvaranju granice, pitam se da li bi bilo koja zemlja na svetu otvorila granicu sa Al Kaidom?” - kaže Levi za list Politika. Izvor: Politika / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA