Najnovije

Muamer strepi od Tome!

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je nedavno u Beogradu čelnike Islamske zajednice Srbije reisa Adema Zilkića i muftiju srbijanskog Muhameda Jusufspahića sa kojima je, između ostalog, razgovarao i o statusu islamske zajednice, odnosno o njenom upisivanju u registar tradicionalnih crkava i verskih zajednica.
Problem Islamske zajednice još nerešen Foto: JuTjub

Problem Islamske zajednice još nerešen Foto: JuTjub

Već duže vreme Zilkić i Jusufspahić tvrde da ova islamska zajednica ima kontinuitet i jedina ispunjava sve uslove da bude registrovana kod nadležnih državnih organa Srbije. Odmah nakon ove posete oglasili su se i čelnici Islamske zajednice u Srbiji koju predvode dr Mevlud Dudić i muftija Muamer Zukorlić, njima se ne sviđa što je predsednik Nikolić uopšte primio Zilkića i Jusufspahića i što je sa njima razgovarao tako važnom pitanju kao što je registrovanje islamske zajednice u nadležnim institucijama Srbije. Na žalost, ovo je pokazatelj da se predsednik Nikolić ponaša suprotno njegovim obećanjima prije izbora i očekivanjima svih građana. To nas podseća na ponašanje prethodnih vlasti koje su podržale cepanje i ugrožavanje Islamske zajednice - izjavio je dr Mevlud Dudić. Mediji bliski Dudiću i Zukorliću navode da se predsednik Nikolić založio za to da se problemi u islamskoj zajednici rešavaju unutar islamske zajednice kroz dijalog i kompromis, međutim, ako do toga ne dođe, rešenje će se, kako je naglasio, tražiti u zakonskim propisima.
Pročitajte još:Ovo su pet prvih mera novog ministra finansijaČeda Jovanović letuje na destinaciji gde odmor košta nekoliko stotina hiljada evra!
Upravo ova poslednja rečenica zabrinula je čelnike IZuS i njene vernike u Srbiji, Bosni i svetu, jer, kako mnogi ističu, dozvoljava mogućnost da Beograd odlučuje koja je islamska zajednica legitimna i koja će biti upisana državni registar tradicionalnih crkava i verskih zajednica. Mešihatu IZuS Srbiji i Rijasetu u BiH zato ovih dana stižu apeli od muslimana iz raznih delova sveta kojima se traži da "da nipošto ne dozvole da se u Srbiji ozvaniči Zilkićeva i Jusufspahićeva paraverska tvorevina". - Da li bi trebalo podsećati predsednika Srbije, kao i druge srbijanske zvaničnike, da Srpska pravoslavna crkva ima jedno sedište i to u Beogradu i jednog verskog poglavara - patrijarha, zato Bošnjaci, kao pripadnici islama, neće dozvoliti da im Beograd, Podgorica ili bilo ko treći nameće političku volju, razjedinjenost i paralelizam - ističe se u poruci "Tima Bošnjaka" iz NJujorka. Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA