Najnovije

Srbi u krvavom ratu u Centralnoafričkoj Republici (FOTO)

Protekle dve noći bile su burne za srpske medicinare u misiji MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici. Tokom nekoliko uzastopnih intervencija zbrinuto je desetak lakše i teže povređenih vojnika UN.
Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

- Najveći izazov su imali srpski vojni hirurzi. Vojnika sa višestrukim ustrelnim i prostrelnim ranama, sa prelomima kostiju i prekinutim krvnim sudovima, uspešno je, u vrlo kratkom vremenu, stabilizovala ekipa u kojoj su bili potpukovnik dr Ivan Leković, opšti i vaskularni hirurg, ortopedski hirurg major dr Saša Mladenović i anesteziolog potpukovnik dr Željko Gunj. Nakon dovođenja u stabilno stanje, pacijent je prevežen u francusku vojnu bolnicu gde je započeta i uspešno završena višesatna složena operacija tkiva i krvnih sudova. Operaciju je izveo tim sastavljen od francuskih vojnih lekara kojim je rukovodio potpukovnik dr Ivan Leković - saopšteno je iz ministarstva odbrane. Za nešto više od deset dana rada, lekari u srpskoj vojnoj bolnici u Cenralnoafričkoj Republici zbrinuli su više od 150 pacijenata, pripadnika vojnog i civilnog dela misije MINUSCA.
Pročitajte još: Vojska Novorusije za 24 časa uništila 40 uporšta snaga UkrajineZašto u Srbiji niko ne žali mrtve u Jemenu i Avganistanu, već samo u Francuskoj
  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA