Najnovije

Otvaranje retrospektivne izložbe Mila Dimitrijevića u ULUS-u

BEOGRAD - Posle 20 godina od poslednje samostalne izložbe, porodica beogradskog akademskog slikara Milivoja Mila Dimitrijevića uz podršku ULUS-a, pripremila je retrospektivnu izložbu njegovih dela stvorenih tokom četiri decenije uspešnog rada.
Slikar velike imaginacije: Milo Dimitrijević (privatna arhiva)

Slikar velike imaginacije: Milo Dimitrijević (privatna arhiva)

Svečano otvaranje izložbe održaće se danas, u četvrtak 29. januara u 19časova  u galeriji ULUS, ulica Knez Mihailova 37 i trajaće do 10. februara. Izložbu će otvoriti novinar i književnik Kosta Dimitrijević, dobitnik najviših književnih nagrada grada Beograda i Republike Srbije. Milivoje Milo Dimitrijević je bio slikar moderne opservacije sa naglašenim osećajem za savremenu harmoniju, izrazitog kolorita, ekspresivnih predela sa elementima vizantijskog kulturnog nasleđa i našeg fresko-slikarstva.
Pročitajte još:

Nikita Mihalkov: U toku je rat svim sredstvima protiv slovenskih naroda

Pored dvadesetak dela koja će biti izložena, najveću pažnju posetilaca će privući najpoznatija slikarska kompozicija "AKATIST" koja se nalazi u zbirci Narodne biblioteke Srbije, kao i slika "KARL APEL U VIZANTIJI", omaž poznatom holandskom slikaru. Na svečanom otvaranju umetnički ambijent će svakako upotpuniti i 3D maping Milove nedovršene slike "PORODICA", u saradnji sa Dušanom Jovovićem, koja će po prvi put biti javno izložena. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA