Najnovije

PANIKA: Pentagon strepi od novih balističkih raketa Kine

SAD - Obaveštajna služba Pentagona je objavila izveštaj o novom naoružanju Narodne republike Kine u kojem je istakla da najnoviji balistički projektili klase DF-31 predstavljaju ogromnu opasnost za SAD.
DF-31 (Foto: apl-chine.com)

DF-31 (Foto: apl-chine.com)

Naime, u izveštaju stoji da je vlastima Kine potrebno svega pola sata da lansiraju ove rakete, a njihov domet je preko 11 hiljada kilometara, te su direktna opasnost po teritoriju Sjedinjenih Američkih Država. "Unapređena verzija balističkih projektila DF-31 i DF-31A su direktna opasnost po teritoriju Sjedinjenih Američkih Država. Domet ovih raketa je 11.200 kilometara i one su sposobne da unište strateške ciljeve SAD-a." - stoji u izveštaju. Pentagon u svom izveštaju navodi informaciju da Kina raspolaže sa 30 ovakvih raketa, piše list Internešnl Biznis Tajms. "SAD su odavno uznemirene ubrzanim razvojem modernog naoružanja Narodne republike Kine. Poseban rast u razvoju je Kina napravila tokom protekle 2014. godine, kada je vojni budžet povećan za 5.7%. Današnji vojni budžet Kine iznosi 119.5 milijardi američkih dolara." - piše u ovom izveštaju.
Pročitajte još:Novi artiljerijski udari na armiju DNR
Izveštaj napominje i razvoj novih raketa klase DF-41 za koje tvrdi da su još naprednije i opasnije, ali i da Kina ubrzano pored širenja vojnog arsenala, širi svoje ekonomske i diplomatske veze širom sveta. Pentagon ukupan rast Kine smatra velikom opasnošću po Sjedinjene Američke Države, navodi Internešnl Biznis Tajms. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA