Najnovije

Bela kuća stavila Dugina na listu sankcionisanih

VAŠINGTON - SAD su uvele sankcije protiv bivšeg ukrajinskog premijera Mikole Azarova i još 13 ljudi među kojima je i najuticajniji ruski politikolog i jedan od najpriznatijih filozofa današnjice, prof. dr Aleksandar Geljevič Dugin.
Aleksandar G. Dugin (Foto: JuTjub)

Aleksandar G. Dugin (Foto: JuTjub)

Dugin je vodeća politička figura savremene Rusije, a u Srbiji je poznat kao veliki prijatelj srpskog naroda i zaštitnik srpskih nacionalnih interesa. Aleksandar G. Dugin je posebno poznat u Srbiji kao "otac neoevroazijanizma" i jedan od glavnih ideologa Evroazijskog saveza. Organizacije Evroazijski omladinski pokret i ruska Nacionalna komercijalna banka su takođe uvrštene među subjekte koji su sankcionisani. SAD su na listu sankcionisanih uvrstili i niz predstavnika narodne milicije pobunjenih regiona Ukrajine, uključujući i zamenika ministra spoljnih poslova DNR, ženu Pavla Gubareva, Ekaterinu Gubarevu, ali i bivšeg ministra odbrane DNR, Aleksandra Kodakovskog.
Pročitajte još:Stradanje dece Novorusije: Za rođendan slep, bez ruke i noguRadikali objavili izjavu Đinđića kojom je tražio nastavak bombardovanja Srbije!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA