Najnovije

"O odlasku u Srebrenicu odlučiću pre 11. jula"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će odluku o odlasku doneti nekoliko dana uoči 11. jula dana obeležavanja Srebrenice.
Vučić (Foto: JuTjub printskrin)

Vučić (Foto: JuTjub printskrin)

On je naveo da će odluka biti u skladu sa interesima regionalne stabilnosti i srpskog i bošnjačkog naroda. Vučić je novinarima u Briselu odgovarajući na pitanja rekao da neće dolaziti tamo gde mu neko preti "pljuvanjem, batinjanjem" ne zato što se toga plaši i ponovio da će doneti odluku u interesu oba naroda. Prema njegovim rečima odluka o odlasku u Srebrenicu još nije doneta ne zato što se Srbija nečeg plaši već da bi ona bila u skladu sa interesima regiona. "To ne radimo zato što smo slabi već zato što dobro razumemo našu poziciju i zato što mislimo da tako možemo da uradimo nešto dobro za naš narod i sve naše narode" rekao je Vučić. On je dodao da smatra da je to jedina moguća politika koja donosi dobro svima na Balkanu . On je naveo da se plaši da pojedinci samo traže razlog da nešto lošeo nekom drugom kažu. "A kome ja da objasnim u mojoj ili bilo kojoj drugoj zemlji na Balkanu da kada se desi nešto u Makedoniji posle toga dva meseca nijedan investitor neće da dođe ni u jednu od naših zemalja" rekao je premijer. Premijer je upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića koji je rekao da će puštanje Nasera Orića biti ključno za oporavak odnosa BiH i Srbije rekao da odnosi između dve zemlje i srpskog i bošnjačkog naroda ne bi trebalo da zavise od pojedinaca. "Pogotovo mi je teško da pričam o tome posle saznanja koje imamo o tome i posle akata koje smo dali na uvid celokupnoj javnosti" rekao je Vucičh koji je dodao da će njegova izjava biti uvek ista, i večeras i u narednim danima, bez obzira šta se bude sa Orićem dešavalo. Stepinac nije svetac Vučić je rekao i da Srbija želi da što bolje odnose sa Hrvatskom, ali da se kardinal Alojzije Stepinac nikako ne može nazvati svecem. "Mi se zaista trudimo da ne komentarišemo ono što hrvatski političari kažu na naš račun", rekao je Vučić odgovarajući na zahtev novinara da prokomentariše nedavnu izjavu ministra Aleksandra Vulina na komemoraciji u Jadovnu. Premijer je kazao da on sledi politiku pomirenja u regionu i pored toga što je veliki broj članova njegove porodice stradao od ustaša. "Možda tajming Vulinove izjave nije bio odgovarajući, ali niko u Srbiji ne može da kaže da je Stepinac bio svetac", naveo je Vučić. Srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je u nedelju u Jadovnom, kao izaslanik srpske vlade, između ostalog, nazvao kardinala Alojzija Stepinca "ustaškim vikarom". Mediji i političari u Hrvatskoj su žestoko osudili tu izjavu.
Pročitajte još:Vučić: Teški razgovori, izvestan napredak oko ZSOZAR SU OVO MERE ŠTEDNJE: Aranđelovac izdvojio 250. 000 evra za pse lutaliceNAPETO U BRISELU: Veliki ulozi na obe strane
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA