Najnovije

Rusija sprema recipročne mere zbog zamrzavanja imovine

Rusija sprema zakon koji će omogućiti zamrzavanje imovine drugih država kao recipročne mere na zaplenu ruske imovine u inostranstvu, najavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.
Dimitrij Medvedev (Foto: gov.ru)

Dimitrij Medvedev (Foto: gov.ru)

Medvedev je na sednici vlade rekao da će novi zakon pružiti sudovima u Rusiji mogućnost da "ograniče imunitet strane države na osnovu načela recipročnosti" što je, kako je naveo, posebno aktuelno u kontekstu "nelegalnih postupaka" protiv ruske države i imovine, prenela je Beta. Deo ruske državne imovine nedavno je privremeno zamrznut u Francuskoj i Belgiji na zahtev bivših akcionara naftne kompanije "Jukos" u okviru sprovođenja odluke Arbitražnog suda u Hagu prema kojoj Rusija treba da plati odštetu od 50 milijardi dolara akcionarima rasformiranog Jukosa, čiji vlasnik Mihail Hodorkovski je proveo deset godina u zatvoru zbog utaje poreza. Rusija je odbacila odluku suda u Hagu i upozorila da namerava da "brani svoje interese". Predloženim zakonom, koji će Duma razmatrati u septembru, neće biti moguća zaplena imovine šefova država, ambasada, brodova ili aviona.
Pročitajte još:PLAVA GROBNICA: 40 migranata nestalo u moruUkrajinski „nevidljivi“ tanker pao u ruke RusaLugansk: Na aerodromu pronađeno američko oružje
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA