Najnovije

Vučić: "Gradimo više kilometara auto-puta nego Broz"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija gradi više kilometara auto-puta nego što se gradilo u vreme Josipa Broza Tita.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

On je najavio da će već za dvadesetak dana biti otvoreno oko 10 kilometara Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke.  Srbija gradi autoputeve, istočni i južni krak Koridora 10 i već iza 6. novembra oko 10 km ću otvoriti od Proseka do Crvene Reke", rekao je Vučić u Nišu posle sastanka sa načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima opština tih okruga. On je najavio da će pre kraja 2016. biti otvorena i deonica od Pirota do Dimitrovgrada, kao i da ostaje da se završi deo kod tunela Bancarevo od 12 km i obilaznica oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10.  Vučić je rekao da se gradi i autoput na Koridoru 10 na jugu kroz Grdeličku klisuru od 28,5 km i da ostaje da se završi osam km od Levosoja do Srpske Kuće.  Radovi napreduju odlično i napravićemo više autoputeva nego u Brzovoe vreme”, istakao je Vučić. 
On je rekao da će i na Koridoru 11 već 31. oktobra otvoriti 44 km autoputa od LJiga do Preljine.  Premijer je izjavio da je vlada izdvojila dodatnih dve milijarde dinara za gradove i opštine u pet okruga na jugu Srbije, ističući da će država raditi na tome da se još novca obezbedi za taj kraj zemlje kroz investicije i nova radna mesta.  Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA