Najnovije

TURCI ĆE POBESNETI: Dogovor Asada i Kurda udarac u "Štit Eufrata" (MAPA)

Sirijska arapska armija je preuzela pod svoju kontrolu Pešadijsku akademiju u Alepu i mesta u njenoj okolini nakon dogovora sa kurdskim Sirijskim demokratskim snagama. Kurdi su ovu teritoriju prepustili SAA, a u zamenu će dobiti prednost u osvajanju grada Al Bab koji u svojim rukama drži Islamska država.
Ovaj savez ruši plan Turaka koji su Al Bab proglasili svojom ratnom zonom. Grad Al Bab je  bitan za Turke jer bi njegovo osvajanje značilo šansu proturske Slobodne sirijske armije da se uključi u bitku za Alepo. Za Kurde je Al Bab važan jer daje šansu da spoje svoje teritorije severno od Alepa sa kurdskim teritorijama istočno od Eufrata.

SAA prepušta Al Bab Kurdima kako bi napravila tampon zonu između Alepa i koalicije koju čine turska avojska i teroristička SSA koje sporovode operaciju "Štit Eufrata".  Ovaj sporazum će sigurno razbesneti Ankaru, a stanje fronta severno od Alepa će proključati imajući u vidu da će dve armije voditi trku za Al Baba. Iako je do sada već bilo sukoba Kruda i Turaka na ovom delu fronta, taj sukob bi mogao da eksplodira kod Al Baba. Juče  je u Alepu izbio međurobni sukob terorista oko magacina sa oružjem a više o tome saznajte  OVDE. O operacijama Iračana u Mosulu možete saznati OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA