Najnovije

ZAHUKTAVA SE MAŠINERIJA: SAA nastavlja napredovanje oko Tijasa, ruski bombarderi "pripremaju" Palmiru! (VIDEO)

Sirijska arapska armija i njeni saveznici nastavili su jučerašnji napad na selo Šarifa jugozapadno od aerodroma T4 i nakon uspešne operacije izbacili teroriste iz ovog mesta.

Kreće borma za vraćanje Palmire (Ilustracija: Pravda)

Napad koji je predvodio 800. bataljon Sirijske arapske armije, počeo je u ranim jutarnjim časovima, a ulasku u selo prethodilo je zauzimanje svih okolnih brda.
Nakon kraće borbe u samom selu, teroristi koji su koliko juče jurišali na aerodrom T4, tokom ranih popodnevnih časova naterani su na povlačenje. Islamska država prikazala je i snimak uništenja jednog borbenog vozila SAA: Nakon oslobađanja Šarife, jedinice koje su nadzirale strateškii važan put su rasterećene, pa se očekuje dalje proširivanje bezbednog područja oko aerodroma u Tijasu.  U tom cilju izvršena je i brza akcija Sirijske armije istočno od baze u Tijasu gde je preuzeto nekoliko kontrolnih punktova na obližnjem brdu. Pojačanja i dalje pristižu, a glavninu operacija koje predstoje činiće Tigrove snage. Više o predstojećoj operaciji za oslobođenje Palmire pročitajte OVDE. Pogledajte video prilog medijskog krila Hezbolaha iz današnjih borbi oko Šarife:
Tokom dana ruski strateški bombarderi izveli su operaciju bombardovanja položaja i instalacija Islamske države oko Palmire. Najveći broj ciljeva bio je u vezi uništavanja naftnih konvoja ID-a koji idu sa polja u blizini drevnog grada. Takođe, uništen je i veći broj terorističkih kampova i okupljališta. Napadi ruske avijacije u ovom regionu se nastavljaju.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA