Najnovije

NOVO SKRNAVLJENJE: Albanci "planinarili" po Hramu Hrista Spasa u Prištini! (FOTO)

PRIŠTINA - Prištinski mediji objavili su fotografije na kojima se vide dvojica muškaraca kako se penju do najviše kupole nedovršenog pravoslavnog Hrama Hrista Spasa u Prištini, što je najoštrije osudio zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, navodeći da je reč o još jednom od mnogobrojnih skravljenja tog hrama.

Albanci se penju na crkvu (foto: Indeksonlajn printskrin)

Dvojica "alpinista izazvala su sama sebe, penjući se do vrha crkve" - ovako je kosovski portal Indeksonlajn opisao najnovije skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini. Ovo je, međutim, samo jedno u nizu skrnavljenja ove crkve od 1999., a drugo po redu "dokazivanje alipinističkih veština" na zidovima hrama.   Indeksonlajn je uz tekst, sa naslovom - "Alpinistički izazov - do vrha pravoslavne crkve u Prištini", objavio i nekoliko fotografija na kojima se vidi da su se mladići popeli do najviše kupole ove crkve, gde su i proveli neko vreme sedeći. 

Ovaj portal naveo je i da mladići nisu ometani tokom "svoje akcije", podsećajući istovremeno da je "ova srpska pravoslavna crkva podignuta u vreme proizvoljnih zakona režima Slobodana Miloševića u dvorištu Univerziteta u Prištini".  "Nakon mnogobrojnih skrnavljenja, pretvaranja hrama u javni toalet, boravka beskućnika, snimanja neprikladnih spotova, hram Hrista Spasa je opet na meti onih koji ne poštuju svetinje. Dva muškarca koja su se popela do vrha crkve, ne poštujući ni crkvu, ni pravoslavne vernike, teško da poštuju i svoju veru", kazao je Branimir Stojanović. Stojanović je od nadležnih zatražio da utvrde ko su ta dva mladića koji su se drznuli da u vreme časnog posta pred jedan od najvećih srpskih praznika počine ovako nešto i da li je reč o istim ljudima koji su se na isti ovaj hram popeli pre nešto manje od godinu dana.
Stojanović je još jednom ponovio da se hram Hrista Spasa u Prištini mora obezbediti i da se počinioci moraju kazniti. Izvor: Tanjug, kossev.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA