Najnovije

UPOZNAJTE NOVU EVROPU: Senegalka i Pakistanac glavni pretendenti za lidere Francuske i Londona

Da li se ostvaruju crna predviđanja svih onih koji su još od polovine prošlog veka upozoravali da će doseljenici "pojesti" domicilne narode zapadnih zemalja ili je ovo logičan sled kolonijalne politike koju su vodili (i vode) već vekovima, tek "doseljenički faktor" polako preuzima poluge vlasti na zapadu Starog kontinenta.

Rama Jade i Sadik Han (Ilustracija: Pravda)

Rama Jade je francuska političarka senegalskog porekla. Ona je u 32. godini postala državni sekretar za ljudska prava u Vladi Francuske. Sada 39–godišnja zamenica predsednika Radikalne partije Francuske Rama Jade najavila je svoju kandidaturu na izborima za predsednika Francuske koji se održavaju naredne godine, prenosi Sputnjik.
Sudeći prema njenom izgledu, nije malo verovatno da će ova tamnoputa političarka biti ozbiljan kandidat, a u slučaju da bude izabrana za predsednicu Francuzi će moći da kažu da imaju jednu od najlepših predsednica na svetu. 
Sa druge strane Lamanša imamo donekle sličnu situaciju. Iako ne poseduje lepotu kao njegova francuska koleginica, Sadik Han, četrdesetosmogodišnji Pakistanac (Britanac pakistanskog porekla, kako bi pravilno zvučala formulacija njegove nacionalnosti), je prema tvrdnjama engleskih politikologa apsolutni favorit za novog gradonačelnika Londona. Ovaj laburista je u svojoj predizbornoj kampanji uspeo da "preskoči" pokretanje pitanja njegove muslimanske veroispovesti stavivši fokus na svoje poreklo kao "sina vozača autobusa", što mu je donelo unapred pripisanu pobedu nad protivkanditdatom Zakom Goldsmitom, koji potiče iz milijarderske porodice i nema dodirnih tačaka sa "običnim svetom". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA