Najnovije

IVICA DAČIĆ: Nisam razgovarao sa Vučićem o budućoj vladi!

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalisticke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da sa premijerom Aleksandrom Vučićem još nije razgovarao o formiranju nove vlade, iako su svakodnevno u kontaktu.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

"Kada je reč o formiranju nove vlade, na premijeru je da vodi taj proces. Kada će i koga zvati, na njemu je da odluči, a mi smo spremni da učestvujemo u vladi", rekao je Dačić.
On je dodao da se SPS i Jedinstvena Srbija uvek rukovode državnim interesima pri formiranju vlade.
"Sa Vučićem imam redovnu komunikaciju, kada je reč o državnim pitanjima", rekao je Dačić i podsetio da postojeća vlada mora da funkcioniše do izbora nove.
Dačić je istakao da je za sve to potrebno da postoji politička stabilnost u Srbiji, jer bez nje neće biti ni ekonomskog razvoja niti dobrog međunarodnog položaja Srbije.
"Mi smo kao koalicija spremni da doprinesemo političkoj stabilnosti u Srbiji i da se svi problemi rešavaju dijalogom", rekao je Dačić.
Na pitanje da li postoji mogućnost da SPS bude opozicija, Dačić je odgovorio da ta mogućnost uvek postoji, ali da se on bori da "igra u prvoj ligi".
"Ukoliko premijer smatra da je potrebno da svoju većinu proširi s nekim drugim, mi smo spremni da o tome razgovaramo, i to nije sporno s naše strane. Ako ne bude tog poziva, naravno da će SPS biti u opoziciji, ali to ne znači da ćemo biti u opoziciji Srbiji. Ne možemo da kritikujemo nešto što smo zajedno uradili za ove četiri godine. Mi smo predstavnici ovog naroda i države bez obzira na kom se mestu nalazimo", rekao je Dačić. Kada je reč o eventualnim sukobima unutar stranke i mogućnosti da podnese ostavku na funkciju predsednika stranke Dačić je istakao da svi problemi mogu da se svedu na kadrovska pitanja, koja su, kako je rekao, uvek legitimna. "Ovde je reč o tome kakva je budućnost naše stranke i šta dalje činiti. Ja o tome razmišljam. Sledeće godine su predsednički izbori i to je jedini razlog zašto sam rekao da ću o svemu da razmislim tokom ovih praznika", objasnio je Dačić. Lider socijalista je dodao i da postoje različita mišljenja unutar stranke o tome koje mesto na političkoj sceni Srbije treba da ima SPS, odnosno o tome kako dalje. "Ne razmišljam ni o tome da podnesem ostavku. Najlakše je sada podneti ostavku, mada mislim da treba otvoriti prostora za nove ideje i nove ljude u okviru SPS-a", zaključio je Dačić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA