Najnovije

PROBLEMI ZA TRAMPA: Već danas prva hapšenja zbog istrage o Rusiji?

Prve optužnice u istrazi o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine mogle bi da već danas budu otvorene, a optuženi odvedeni u pritvor, javlja Rojters.

Tramp (Foto: Sinhua)

Velika federalna porota odobrila je optužnicu u petak, a federalni sudija je naredio da ona bude zapečaćena, rekao je za britansku agenciju izvor upoznat sa slučajem dodajući da bi optužnica danas mogla biti otpečaćena.
Televizija Si En En prva je javila o optužnicama u istrazi koju predvodi specijalni istražitelj Robert Mjuler, navodeći da bi oni koji su podvrgnuti istrazi mogli danas da se nađu u pritvoru.
Američki mediji su najavili da će Mjulerova kancelarija danas objaviti detalje optužnice koja je proizašla iz te istrage.
Povodom istrage o navodnim vezama njegovih saradnika sa Rusijom, Tramp je na Tviteru izneo nove kritike na račun svoje nekadašnje rivalke na predsedničkim izborima, kandidatkinje demokrata Hilari Klinton, rekavši da, u vezi sa time, "činjenice izbijaju".
- Učinite nešto - napisao je on u svom tvitu, prenosi AP.
U tvitovima Tramp je naveo da je kampanja Klintonove pomogla finansiranje političkog istraživanja o Trampu, što je pokrenulo tvrdnje o njegovim vezama sa Rusijom.
- Oni traže telefonski dosluh Tramp/Rusija, koji ne postoji. Demokrate koriste ovaj užasan i loš po našu zemlju lov na veštice za zlu politiku, međutim Rusija sada uzvraća kao nikada pre. Ima previše krivih među demokratama i sada činjenice izbijaju. Učinite nešto - napisao je Tramp.
Američke obaveštajne agencije zaključile su u januaru da se Rusija mešala u izbore kao bi pomogla američkom predsedniku Trampu da porazi Hilari Klinton.
Mjuler, takođe, istražuje da li su članovi Trampove kampanje bili u dosluhu sa Rusima.
Kremlj je takođe negirao te optužbe.
Putin je započeo napad na dolar, a Kina nastavlja uspostavljanjem novog platnog sistema! Šta se dešava pročitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tramp: Sramota me zbog bombardovanja, Srbi su naši saveznici!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA